Ένα σκίτσο του Donald Trump βγαίνει σε δημοπρασία. Ναι, καλά διαβάσατε

Ένα σκίτσο του Donald Trump βγαίνει σε δημοπρασία. Ναι, καλά διαβάσατε

Ένα σκίτσο του Donald Trump πρόκειται να βγει σε δημοπρασία αυτή την εβδομάδα. Ναι, καλά διαβάσατε, μην καθαρίζετε τα γυαλιά σας.

Το 2005 ο Trump σχεδίασε (τρόπος του λέγειν) ένα σκίτσο του ορίζοντα της Νέας Υόρκης για μια φιλανθρωπική δημοπρασία που είχε ως στόχο την ενίσχυση της παγκόσμιας παιδείας. Το στυλ της ζωγραφιάς είναι, ας πούμε, παιδικό, και απεικονίζει κτίρια-κουτιά, μερικά με τριγωνικές σκεπές, διατεταγμένα σε μια σειρά ενώ από κάτω τους περνά ένας φιδωτός δρόμος. Το μέσο που έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του σκίτσου είναι μάλλον κάποιου είδος απλός μαρκαδόρος, ενώ η υπογραφή του Trump στη βάση του σχεδίου είναι αποτυπωμένη, φυσικά, με χρυσό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο, ως γνήσιος καλλιτέχνης, πήρε ένα δημιουργικό ρίσκο στην απόδοση του σκίτσου, αλλάζοντας το τοπίο του Μανχάταν έτσι ώστε ο Trump Tower να βρίσκεται στο κέντρο και να κυριαρχεί στην εικόνα. Στον πραγματικό κόσμο, ο ουρανοξύστης του Trump είναι ο 64ος ψηλότερος ουρανοξύστης, αλλά χάρη στη δύναμη της τέχνης, το κτίριο στο σκίτσο βρίσκεται σε περίοπτη θέση, επισκιάζοντας όλα τα υπόλοιπα.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πιάσει και πολλά στη δημοπρασία, πρέπει να παραδεχτούμε όμως πως το κάδρο του είναι κομψότατο. Α, όλα κι όλα, το σωστό να λέγεται.

Το σκίτσο του Trump βρίσκεται ήδη online στο Nate and Sanders και οι προσφορές μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 27 Ιουλίου. Η εναρκτήρια τιμή είναι $9.000.