Ο Christopher Nolan αποκάλυψε γιατί καλύπτει (σχεδόν) πάντα το πρόσωπο του Tom Hardy στις ταινίες του

Ο Christopher Nolan αποκάλυψε γιατί καλύπτει (σχεδόν) πάντα το πρόσωπο του Tom Hardy στις ταινίες του

Δεν χρειάζεται να είσαι τέρας παρατηρητικότητας για να έχεις καταλάβει μέχρι τώρα πως ο Tom Hardy έχει μια τάση να παίζει χαρακτήρες των οποίων το μεγαλύτερο μέρος τους προσώπου τους μένει καλυμμένο για όλη, ή σχεδόν όλη, την ταινία. Απλά σκεφτείτε τους ρόλους του στα The Revenant, The Dark Knight Rises, Mad Max: Fury Road και, πιο πρόσφατα, στο Dunkirk του Christopher Nolan –το οποίο θα έρθει στην Ελλάδα στις 24 Αυγούστου.

Στην τελευταία ταινία του Nolan που διαδραματίζεται κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Hardy υποδύεται έναν πιλότο της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος περνά σχεδόν ολόκληρη την ταινία με μια μάσκα οξυγόνου να καλύπτει το πρόσωπό του.

Μπορεί ο ίδιος ο Hardy να απολαμβάνει την πρόκληση του να παίζεις με το πρόσωπό σου καλυμμένο, ο Nolan όμως, με τον οποίο ο Βρετανός ηθοποιός έχει συνεργαστεί σε αρκετές ταινίες, αποκάλυψε πως προτιμά να βάζει τον Hardy να κρύβει το πρόσωπό του.

Όπως είπε ο σκηνοθέτης στο Press Association: «Ήμουν εξαιρετικά ενθουσιασμένος με αυτό που έκανε στο The Dark Knight Rises, μόνο με δυο μάτια και δυο φρύδια και λίγο μέτωπο, οπότε σκέφτηκα, ας δούμε τι μπορεί να κάνει χωρίς καθόλου μέτωπο, χωρίς πραγματικά φρύδια και ίσως με ένα μάτι».

«Φυσικά ο Tom, όντας ο άνθρωπος που είναι, αυτό που κάνει παίζοντας με ένα μάτι είναι πολύ ανώτερο από ότι μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε άλλος με ολόκληρο το σώμα του, γιατί αυτό είναι το ασύγκριτο ταλέντο αυτού του ανθρώπου, είναι συναρπαστικός», προσθέτει ο Nolan.

Βέβαια στο Dunkirk ο Hardy δεν περιορίζεται μόνο εκφραστικά αλλά και σωματικά, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας τον βλέπουμε να πετά το αεροσκάφος του, κλεισμένος σε ένα πιλοτήριο. Και, παρόλα αυτά, εξακολουθεί να δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία.

Βέβαια, όσοι τον έχετε δει στο εκπληκτικό «Locke» (Σε Λάθος Χρόνο), όπου σε όλη τη διάρκεια της ταινίας οδηγεί ένα αυτοκίνητο και συνομιλεί μόνο με φωνές ανθρώπων από το τηλέφωνο, ξέρετε ήδη που μπορεί να φτάσει το ταλέντο του Hardy.

Ο Nolan σχολίασε επίσης πως, κατά βάση, δεν γράφει τους χαρακτήρες των ταινιών του έχοντας κάποιο συγκεκριμένο ηθοποιό στο μυαλό του, στην περίπτωση του Hardy όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

«Δεν γράφω έχοντας τους ηθοποιούς στο μυαλό μου, επειδή πιστεύω πως κάπως τους αδικεί. Αλλά μόλις το τέλειωσα (σ.σ. το σενάριο του Dunkirk), μπορούσα να δω μόνο τον Tom σε αυτό το ρόλο. Οπότε τον πήρα τηλέφωνο και τον ικέτευσα... με αξιοπρεπή τρόπο». «Έχει τα πιο εκφραστικά μάτια. Μπορεί να καθηλώσει το κοινό σε μια σκηνή με τον πιο καταπληκτικό τρόπο, ακόμα και με το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του καλυμμένο», προσθέτει ο Nolan.