Γιαγιά κατηγορείται για τη δολοφονία του εγγονού της. Υπό την επήρεια ουσιών όταν επιτέθηκε στο παιδί

Γιαγιά κατηγορείται για τη δολοφονία του εγγονού της και εκείνη ρίχνει τις ευθύνες στην 4χρονη αδερφή του
Sad man crying over the loss of his baby through cotdeath
Sad man crying over the loss of his baby through cotdeath
fasphotographic via Getty Images

To γύρο του κόσμου κάνει η πρωτοφανής είδηση δολοφονίας ενός αγοριού από τη γιαγιά του, προκαλώντας αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Το περιστατικό σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία, ενώ όπως γράφει η αυστραλιανή έκδοση της huffingtonpost, η γιαγιά -η οποία φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας- κατηγορεί την ίδια της την εγγονή, επισημαίνοντας πως εκείνη φέρει ευθύνη για το έγκλημα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 65χρονης Kathleen Elizabeth Cooper ισχυρίστηκε πως σαφώς η γυναίκα είναι υπεύθυνη για το τραγικό συμβάν στο πλαίσιο όμως της ανθρωποκτονίας και όχι του φόνου.

Όπως μαρτυρούν οι πληροφορίες, η Cooper επιτέθηκε στο παιδί το οποίο υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι, όμοιους με αυτούς που θα προκαλούνταν από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η 65χρονη τονίζει πως η 4χρονη εγγονή της σκότωσε τον αδελφό της χτυπώντας τον με ένα iPad στο κεφάλι.

Κατά την πρώτη ακρόαση στο δικαστήριο, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης δήλωσε σχετικά: «Σαφώς πρόκειται για μια τραγωδία. Η Cooper παραδέχεται πως προκάλεσε το θάνατό του παιδιού, όχι όμως με την έννοια που θεωρούν οι Αρχές».

Ο εισαγγελέας Aaron Perkins σημείωσε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2015, ενώ η Cooper φέρεται να έριξε το παιδί από ένα διάδρομο. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου του έμεινε κλινικά νεκρό, ενώ λίγες ημέρες αργότερα το παιδί κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η 65χρονη τα τελευταία χρόνια φρόντιζε τα τέσσερα παιδιά της κόρης της, ενώ πολύ συχνά οι επιπλήξεις που τους έκανε περιελάμβαναν φωνές, χτυπήματα και άλλες παρόμοιες τακτικές που δεν αρμόζουν στην ανατροφή των παιδιών.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, η Cooper κατά πάσα πιθανότητα έκανε χρήση μεθαμφεταμίνης ενώ ήταν σπίτι και ίσως ήταν υπό την επήρεια της ουσίας όταν συνέβη η επίθεση. Η Αστυνομία πήρε δείγματα μαλλιών τόσο από τον άτυχο Jermaine όσο και από τα άλλα τρία παιδιά για να διεξάγει περαιτέρω έρευνα.

Δημοφιλή