ΝΔ: Δώδεκα εβδομάδες προθεσμία για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για το σεισμό σε Λέσβο και Χίο

ΝΔ: Δώδεκα εβδομάδες προθεσμία για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για το σεισμό σε Λέσβο και Χίο
eurokinissi

Να μην χαθούν οι αναγκαίοι κοινοτικοί πόροι που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών σε Λέσβο και Χίο καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή της η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι απομένουν μόνο 12 εβδομάδες για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και οι ευρωβουλευτές του Κόμματος κυρία Μαρία Σπυράκη, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, κ. Γιώργος Κύρτσος και κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, είχαν ζητήσει με κατεπείγουσα ερώτησή τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την κοινοτική στήριξη και αλληλεγγύη για τις ζημιές που είχαν υποστεί η Λέσβος και η Χίος από το φονικό και καταστρεπτικό σεισμό της 12ης Ιουνίου».

«Στην απάντησή της η Επίτροπος κυρία Κορίνα Κρέτσου αναφέρει ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της προθεσμία δώδεκα εβδομάδων, από την ημέρα της καταστροφής, για να υποβάλλει αίτηση για οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βασική προϋπόθεση είναι ότι η συνολική ζημιά πρέπει να υπερβαίνει το 1,5% του Α.Ε.Π. της πληγείσας περιοχής. Η Λέσβος και η Χίος αποτελούν μέρος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την οποία το κατώτατο όριο ζημιάς ανέρχεται στα 38.200.000 ευρώ», συνεχίζει η ανακοίνωση των ευρωβουλευτών της ΝΔ και καταλήγει:

«Παράλληλα, το 100% της χρηματοδότησης που αναφέρουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτησή τους περιέχεται στη νομοθετική ρύθμιση της Επιτροπής σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο κανονισμός που εγκρίθηκε στις 4 Ιουλίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβλέπει ένα ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% από το συγκεκριμένο Ταμείο για τα έργα ανασυγκρότησης ύστερα από μείζονα ή περιφερειακή φυσική καταστροφή».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή