#saveaflamingo: Πες «όχι» στην κακοποίηση των φουσκωτών φλαμίνγκο (και βοήθησε τα αληθινά)

#saveaflamingo: Πες «όχι» στην κακοποίηση των φουσκωτών φλαμίνγκο (και βοήθησε τα αληθινά)
SAVE A FLAMINGO

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την τρέλα με τα φουσκωτά φλαμίνγκο που βιώνει η Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι. Αν είστε διακοπές το βλέπετε να συμβαίνει γύρω σας, αν δεν είστε σίγουρα έχει πάρει το μάτι σας δεκάδες φωτογραφίες φίλων και γνωστών σας στα κοινωνικά δίκτυα, όπου απεικονίζονται αγκαλιά με ένα φουσκωτό φλαμίνγκο, εντός και εκτός της θάλασσας.

Το εν λόγω φαινόμενο έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, χωρίς κανείς να έχει καταλάβει γιατί ακριβώς, να όμως που κατάφερε να βγει κάτι καλό μέσα από όλη αυτή την εμμονή.

Έγινε η αφορμή για τη δημιουργία της καμπάνιας #saveaflamingo, η οποία προσκαλεί τον κόσμο, αν δει κάποιο φλαμίνγκο που «υποφέρει» στα χέρια ενός παραθεριστή, να το βγάλει φωτογραφία ή βίντεο και στη συνέχεια να το αναρτήσει στη σελίδα του στο Instagram με το hashtag #saveaflamingo.

Στόχος της καμπάνιας είναι να χρησιμοποιήσει την μανία με τα συγκεκριμένα φουσκωτά παιχνίδια θαλάσσης για να στρέψει την προσοχή των ανθρώπων στα πραγματικά flamingo και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί, ο καθένας από εμάς, να συμβάλει στην προστασία τους.

Η καμπάνια έγινε με την υποστήριξη της The Newtons Laboratory και της 24MEDIA για λογαριασμό του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε και να ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τις δράσεις του.