Αφέθηκε ελεύθερος Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στην Κω και είχε ζητηθεί να εκδοθεί στο Νεπάλ

Αφέθηκε ελεύθερος Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στην Κω και είχε ζητηθεί να εκδοθεί στο Νεπάλ
Eurokinissi

Ελεύθερος αφέθηκε, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, 60χρονος Αμερικανός δημοσιογράφος του National Geographic που αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης και είχε συλληφθεί πριν από μερικές εβδομάδες στην Κω.

Το συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου αποφάσισε να μην εκδοθεί ο 60χρονος αλλοδαπός, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 60χρονος εντοπίστηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 το βράδυ στο λιμάνι της Κω, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας Κω, όταν σε έλεγχο που του έκαναν, κατά την άφιξη του στο νησί προερχόμενος από την Τουρκία, διαπιστώθηκε ότι διωκόταν, σύμφωνα με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Νεπάλ, για παράβαση της νομοθεσίας που διέπει τα εθνικά πάρκα και την διατήρηση της άγριας ζωής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, είχε επιτραπεί στον 60χρονο να παραμένει σε ξενοδοχείο της Ρόδου και να εμφανίζεται μία φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου, προκειμένου εντός 40 ημερών, που είναι το νόμιμο χρονικό διάστημα, να έρθουν όλα τα απαραίτητα από την Αμερική έγγραφα που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του, όπως και έγινε.

Έτσι την Τετάρτη η υπόθεση του εξετάστηκε από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου όπου η αρμόδια αντεισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της μη έκδοσης του 60χρονου, πρόταση που υιοθέτησε τελικά και το δικαστικό συμβούλιο.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή