ΗΠΑ: Άφησε το μωρό της σε τσάντα σκουπιδιών για τρεις ημέρες. Ευτυχώς το βρέφος χαίρει άκρας υγείας

HΠΑ: Άφησε το μωρό της σε τσάντα σκουπιδιών για τρεις ημέρες. Ευτυχώς το βρέφος χαίρει άκρας υγείας
Unrecognizable mother holding her newborn baby son in her arms, close up of legs and hands.
Unrecognizable mother holding her newborn baby son in her arms, close up of legs and hands.
Halfpoint via Getty Images

Μια 17χρονη κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας εις βάρος ανηλίκου, αφού φέρεται να άφησε το μωρό της σε μια σακούλα σκουπιδιών έξω από το σπίτι της για περισσότερες από τρεις ημέρες, ανέφεραν οι Αρχές της Νέας Υόρκης.

Δύο γυναίκες που κάθονταν στην βεράντά τους την Τρίτη αρχικά νόμιζαν πως επρόκειτο για ζώο που ούρλιαζε, στη συνέχεια όμως έντρομες διαπίστωσαν πως ο «ύποπτος» θόρυβος ερχόταν από ένα μωρό.

«Έτρεξα να δω τι συμβαίνει και αντίκρισα δυο μικρά ποδαράκια να κρέμονται έξω από μια τσάντα. Κατάλαβα αμέσως πως πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα», είπε η Kayla Seals.

Όπως περιγράφει, μόλις άνοιξε τη σακούλα είδε ένα κοριτσάκι 8 περίπου μηνών, το κεφάλι της οποίας ήταν προς το κάτω μέρος της τσάντας. Δύσκολα ανέπνεε, ενώ τα σκουπίδια κάλυπταν τα μάτια της τα οποία ήταν μισόκλειστα. Οι δύο γυναίκες πήραν αμέσως το βρέφος στο σπίτι τους προκειμένου να το καθαρίσουν και να του δώσουν νερό.

Το μωράκι αυτή την ώρα είναι σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο ενώ το ιατρικό προσωπικό σχολιάζει πως πρόκειται για θαύμα που ζει, αφού έμεινε κλεισμένο για 72 περίπου ώρες μέσα σε μια πλαστική σακούλα.

Η μητέρα του μωρού, Harriette Hoyt, κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας και κρατείται στη φυλακή Chemung County ενώ για να αφεθεί ελεύθερη πρέπει να καταβάλει το ποσό των 250.000 δολαρίων. Εάν καταδικαστεί για κακούργημα, η Hoyt θα κληθεί να εκτίσει ποινή 25 ετών.

«Αυτό που έκανε είναι μεγάλο λάθος και κανένα παιδί δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Όλοι στην πόλη προσεύχονται για το μικρό αυτό κοριτσάκι», δήλωσε μια από τις γυναίκες που το εντόπισαν.

Δημοφιλή