Φτιάξτε πρόγραμμα: Αυτές είναι οι καλύτερες ώρες της ημέρας για σεξ, γυμναστική, φαγητό, δουλειά και ύπνο

Αυτές είναι οι καλύτερες ώρες της ημέρας για σεξ, γυμναστική, φαγητό, δουλειά, χαλάρωση και ύπνο
Shot of a young couple sharing an intimate moment under the covers in bed
PeopleImages via Getty Images
Shot of a young couple sharing an intimate moment under the covers in bed

Σιχαίνεστε το πρωινό ξύπνημα; Τότε μάλλον πρέπει να σταματήσετε να διαβάζετε αυτό το κείμενο, γιατί τα νέα δεν θα σας αρέσουν. Και αυτό επειδή μια νέα έρευνα αποκάλυψε ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να κάνεις σεξ -και είναι αρκετά νωρίς.

Σύμφωνα με την έρευνα, η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνουμε σεξ είναι στις 7.30 το πρωί. Και αυτό επειδή τα επίπεδα ενέργειάς μας εκείνη την ώρα βρίσκονται στην κορυφή έπειτα από έναν καλό βραδινό ύπνο, το οποίο σημαίνει πως διαθέτουμε λίγο περισσότερη αντοχή σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Επίσης, η διάχυση των ενδορφινών στον οργανισμό μας που προκαλείται από το σεξ, μειώνει την πίεση του αίματος και τα επίπεδα άγχους, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πιο αισιόδοξοι κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία έγινε για λογαριασμό της εταιρείας Forza Supplements, παρακολουθήθηκαν τα βιολογικά ρολόγια 1.000 ανθρώπων και στη συνέχεια επεξεργάστηκαν οι βέλτιστες ώρες της ημέρας για να κάνουν μια σειρά δραστηριοτήτων, προκειμένου να «αξιοποιήσουν στο έπακρο τη ζωή».

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η καλύτερη ώρα για να τρώμε πρωινό είναι στις 7.15 το πρωί, στις 12.15 για μεσημεριανό και στις 6 το απόγευμα για βραδινό, ενώ προστέθηκε πως πρέπει να υπάρχει ισάριθμη κατανάλωση θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα επίπεδα αυτοσυγκέντρωσής μας είναι στα καλύτερά τους τρεις ώρες αφότου ξυπνήσουμε, οπότε, αν υποθέσουμε πως ξυπνάμε στις 7, η καλύτερη ώρα για να κάνουμε τις πιο απαιτητικές δουλειές μας είναι γύρω στις 9.45 το πρωί.

Περίπου μία ώρα αργότερα, τα επίπεδα άγχους πιάνουν κόκκινο (γύρω στις 10.45), ιδιαίτερα στην αρχή της εβδομάδας όταν οι λίστες με τις υποχρεώσεις μας είναι πιο φορτωμένες. Οπότε εκείνη είναι και η καλύτερη ώρα της ημέρας για να σταματήσετε και να χαλαρώσετε.

Η καλύτερη ώρα για κολατσιό είναι συνήθως γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, όταν οι ρυθμοί μας στη δουλειά αρχίζουν να πέφτουν, και γύρω στις 8.15 το απόγευμα, όταν χαλαρώνουμε μπροστά από την τηλεόραση.

Όσον αφορά στο ποτό, η καλύτερη ώρα για να απολαύσουμε το πρώτο ποτό της ημέρας είναι στις 6.10 το απόγευμα, τέσσερις ώρες πριν πάμε για ύπνο, ώστε να μεγιστοποιήσουμε το χρόνο ανάρρωσης του συκωτιού.

Η έρευνα έδειξε πως η καλύτερη ώρα για να κοιμηθούμε είναι στις 10.10 το βράδυ.

Επίσης, βρέθηκαν οι καλύτερες ώρες της ημέρας για γυμναστική.

Περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες (54%) παρατήρησαν πως πετύχαιναν μεγαλύτερο κάψιμο θερμίδων από το τρέξιμο, αν έβγαιναν να τρέξουν πριν το πρωινό, γύρω στις 7.

Τα επίπεδα δύναμής μας αυξάνονται μέσα στην ημέρα, και το 52% των συμμετεχόντων που αγαπούν το γυμναστήριο και τα βάρη, διαπίστωσαν πως η πιο αποτελεσματική ώρα για να τα κάνουν είναι στις 6.30 το απόγευμα.

Ένα στοιχείο-κλειδί που ανακάλυψε η έρευνα ήταν πως οι περισσότεροι από εμάς (56%) δεν καταφέρνουμε να κοιμηθούμε για 8 ώρες κάθε βράδυ, ως είθισται, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε πως έχει αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητά μας μέσα στην ημέρα.