AirDrop: Aυτή είναι η νέα τάση σεξουαλικής παρενόχλησης και απειλεί ανυποψίαστα θύματα ακόμα και παιδιά

AirDrop: Aυτή είναι η νέα τάση σεξουαλικής παρενόχλησης και απειλεί ανυποψίαστα θύματα ακόμα και παιδιά
Harrassed woman dislikes his hand
Harrassed woman dislikes his hand
olaser via Getty Images

H εφαρμογή της AirDrop που είναι διαθέσιμη στα iPhones για όσους δεν γνωρίζουν είναι η νέα μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης ανυποψίαστων γυναικών -και όχι μόνο- εντός των μέσων μεταφοράς. Χρησιμοποιώντας τη οι άνδρες στέλνουν φωτογραφίες των γεννητικών τους οργάνων σε γυναίκες που βρίσκονται κοντά τους.

Η νέα τάση, η οποία παρατηρείται κυρίως στο μετρό της Νέας Υόρκης, λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις, ενώ εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 2015.

Τον περασμένο μήνα, η 28χρονη Britta Carlson έπεσε θύμα της νέας μόδας ενώ μιλώντας στη New York Post δήλωσε: «Ξαφνικά αντίκρισα την τεράστια εικόνα ενός αηδιαστικού πέους». Το μήνυμα είχε φτάσει σε αυτήν ανώνυμα.

Υπάρχουν τρεις επιλογές λήψης του AirDrop, το οποίο μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το τηλέφωνό του ώστε να μπορεί να λαμβάνει αρχεία απ' όλους, μόνο από τους γνωστούς του ή από κανέναν.

Πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, ξεχνούν πως μέσω αυτής είναι ευάλωτοι απέναντι σε ξένους που μοιράζονται ό,τι υλικό θέλουν.

Για να λειτουργεί το AirDrop, πρέπει να βρίσκεστε εντός εμβέλειας Bluetooth περίπου 100 μέτρων.

Η λειτουργία λανσαρίστηκε για να επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν εύκολα αρχεία και έγγραφα χωρίς κόπο και χρόνο. Θεωρείται πως η εφαρμογή επιτρέπει στον αποστολέα να παραμείνει ανώνυμος, γιατί χρησιμοποιείται κατά κόρον από επιδειξίες.

Τα θύματα αισθάνονται ντροπή και αγανάκτηση, όπως περιγράφουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent. O 35χρονος Frankie Navisch, ο οποίος έλαβε μια απρεπή φωτογραφία μόλις βγήκε από το τρένο σημειώνει πως θα ήθελε να χτυπήσει άσχημα αυτόν που του τις έστειλε γιατί σκέφτηκε πως το περιεχόμενο θα μπορούσε να φτάσει σε ένα παιδί.

«Πρόκειται για μια νέα ανησυχητική συνήθεια που μας υπενθυμίζει να επανεκτιμήσουμε τις ρυθμίσεις του απορρήτου μας», είπε ο Navisch. H Apple αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι σχετικά με τη νέα μόδα.

Δημοφιλή