Άμπε: Προτεραιότητα για το Τόκιο και τις ΗΠΑ, να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Β. Κορέα

Άμπε: Προτεραιότητα για το Τόκιο και τις ΗΠΑ, να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Β. Κορέα
Tomohiro Ohsumi/Bloomberg via Getty Images
Tomohiro Ohsumi/Bloomberg via Getty Images
Bloomberg via Getty Images

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες σήμερα, ότι βασική προτεραιότητά τους στο θέμα της Βόρειας Κορέας είναι να κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν την εκτόξευση πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

"Μέσω της σταθερής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ, και συνεργαζόμενοι με την Κίνα, τη Ρωσία και τη διεθνή κοινότητα, συμφωνήσαμε ότι προτεραιότητά μας είναι να εργαστούμε ώστε να διασφαλίσουμε πως η Βόρεια Κορέα δεν θα εκτοξεύσει άλλους πυραύλους" είπε ο Άμπε στους δημοσιογράφους μετά την επικοινωνία του με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός χαιρέτισε επίσης τη δέσμευση του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των συμμάχων τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος Τραμπ "επαναβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν και να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απειλή ή σε πράξεις της Βόρειας Κορέας εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων της, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας".

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης σειρά άλλων περιφερειακών και διεθνών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή