Βελτιωμένη η κατάσταση στην Ηλεία. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Βελτιωμένη η κατάσταση στην Ηλεία. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές
eurokinissi

Δραματική ήταν η χθεσινή μέρα και στην Ηλεία, αφού οι κάτοικοι της κοινότητας Περιστέρι, που απειλείτο από την φωτιά, αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι ο μεγαλύτερος φόβος όλων ήταν τι θα γίνει τη νύχτα, όταν και θα σταματούσαν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης τα εναέρια μέσα.

Πρόσθεσε, δε, ότι η διαρκής αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου δυσχέραινε τη διαδικασία, τονίζοντας πως αν ξέφευγε από το σημείο η φωτιά, θα κατευθυνόταν προς την Αρχαία Ολυμπία. Επίσης, ο περιφερειάρχης τόνισε την αναγκαιότητα όσα εναέρια μέσα υπάρχουν, να επιχειρήσουν στην Ηλεία.

Στη περιοχή επιχείρησαν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με 42 πυροσβέστες και 20 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα.

Επίσης, μέχρι την δύση του ηλίου, επιχείρησαν από αέρος ένα αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο τύπου «Έρικσον». Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, καθώς και πολίτες με τρακτέρ.

Από τη ξημερώματα ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού και στα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές Περιστέρι-Οινόη και Κρυονέρι-Δαφιώτισα, ενώ όλη την νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής με την συνδρομή εθελοντών και κατοίκων της περιοχής έδιναν σκληρές μάχες με τις φλόγες, οι οποίες προς το παρόν δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο με 24 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 7 υδροφόρα οχήματα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τον Δήμο.

Σχετικώς καλύτερη, σε σχέση με χθες, χαρακτηρίζει την κατάσταση και στα δύο μέτωπα των πυρκαγιών στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την ώρα είναι καλές.

«Η μάχη συνεχίζεται δεν εφησυχάζουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Απόστολος Κατσιφάρας και τονίζει ότι «εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν καλές και οι άνεμοι δεν ενταθούν, θα καταστεί δυνατόν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους κατοίκους δεν εγκατέλειψε τελικά τι σπίτι του, παρά τις εκκλήσεις του Δήμου, καθώς όπως τόνισαν θα έμεναν εκεί για να προστατεύσουν την περιουσία τους, ώστε να μην ξαναζήσουν τις απώλειες του 2007. Όπως, δε, αναφέρουν οι Αρχές, αν η φωτιά περνούσε στην Οινόη, θα κατάκαιε το δάσος που αναγεννήθηκε στις στάχτες των πυρκαγιών του 2007.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή