Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς (για έβδομη συνεχή χρονιά)

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς (για έβδομη συνεχή χρονιά)

Η Μελβούρνη της Αυστραλίας αναδείχθηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς για έβδομη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έκθεση της Economist Intelligence Unit.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, η Economist Intelligence Unit αξιολογεί τις συνθήκες διαβίωσης σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, συγκρίνοντας παράγοντες όπως η σταθερότητα, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο βασικός λόγος που η Μελβούρνη βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη είναι οι ισχυρές της επιδόσεις σε ό,τι αφορά την υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές, ενώ σημαντικό παράγοντα αποτέλεσε η χαμηλή εγκληματικότητα.

Η Βιέννη βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης, με το Βανκούβερ και το Τορόντο να ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Μια ακόμα πόλη της Αυστραλίας, η Αδελαΐδα, κατέλαβε την πέμπτη θέση ενώ στο νούμερο επτά βρίσκεται το Περθ. Όσο για το Σίδνεϊ, λόγω του υψηλού κόστους κατοικιών και την αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας, βρίσκεται για δεύτερη φορά εκτός της 10άδας, καταλαμβάνοντας την 11η θέση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)