Η σκηνή του Jon Snow με τον Drogon μπορεί να επιβεβαιώνει την πιο σημαντική προφητεία του Game of Thrones

Η σκηνή του Jon Snow με τον Drogon μπορεί να επιβεβαιώνει την πιο σημαντική προφητεία του Game of Thrones
HBO

Προσοχή: Ακολουθούν spoilers για την 7η σεζόν του Game of Thrones.

Στο σύμπαν του Game of Thrones υπάρχει μια προφητεία η οποία αναφέρει πως «Ο Δράκος Έχει Τρία Κεφάλια», την οποία και η Daenerys Targaryen ακούει για πρώτη φορά όταν επισκέπτεται το House of the Undying στα βιβλία. Οι φαν της σειράς εικάζουν πως αυτά τα «τρία κεφάλια» αναφέρονται στους τρεις καβαλάρηδες των δράκων που θα πετάξουν στην πλάτη του Drogon, του Viserion και του Rhaegal και θα νικήσουν τους White Walkers.

Η πλειοψηφία πιστεύει πως ο ένας καβαλάρης είναι, προφανώς, η Dany και οι άλλοι δύο ο Jon Snow, ο οποίος όπως όλοι καταλάβαμε από τα στοιχεία που δόθηκαν στο 5ο επεισόδιο, είναι ξεκάθαρα Targaryen, και ο Tyrion, ο οποίος υποθέτουμε πως έχει αίμα δράκου. Τώρα, μια έμμεση σύνδεση που έγινε στη σειρά, κάνει το εν λόγω σενάριο ακόμη πιο ισχυρό.

Σε μια σκηνή του 5ου επεισοδίου της 7ης σεζόν («Eastwatch»), ο Jon Snow, ο οποίος ξέρουμε πλέον πως είναι ο γιος του Rhaegar Targaryen και της Lyanna Stark (και, αν ο Sam άφηνε την Gilly να ολοκληρώσει, ίσως μαθαίναμε πως είναι και νόμιμος γιος τους και διάδοχος του θρόνου), συναντά τον Drogon πρόσωπο με πρόσωπο. Αντί όμως να κάνει φλαμπέ τον Jon, ο θηριώδης δράκος αφήνει τον Βασιλιά του Βορρά να τον χαϊδέψει. Και έτσι οι δυο τους μοιράζονται μια στιγμή αρκετά παρόμοια με εκείνη που είχε μοιραστεί ο Tyrion με τον Viserion και τον Rhaegal στο 2ο επεισόδιο της 6ης σεζόν.

Οπότε τώρα η Dany, ο Jon και ο Tyrion έχουν όλοι τους αγγίξει δράκο χωρίς να πάθουν τίποτα. Το οποίο, προφανώς, κάτι σημαίνει.

Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποστηρίζονται τόσο από τους φαν της σειράς όσο και από τα ίδια τα βιβλία του George R.R. Martin, τα οποία υποδεικνύουν πως ο Tyrion είναι ένας Targaryen.

  • Ο Aerys, ο Παράφρων Βασιλιάς, ένιωθε πράγματα για τη γυναίκα του Tywin Lannister, Joanna, και σίγουρα είχε φροντίσει να προχωρήσει η όλη κατάσταση μεταξύ τους.
  • Η χρονική συγκυρία των γεγονότων βοηθά στην υπόθεση, καθώς η Joanna και ο Aerys μπορεί να ήταν μαζί για λιγότερο από ένα χρόνο πριν γεννηθεί ο Tyrion.
  • Ο Tyrion έχει εμμονή με τους δράκους από παιδί και βλέπει όνειρα σχετικά με αυτούς.
  • Τόσο η μητέρα του Tyrion, όσο και του Jon και της Dany, πέθαναν στη γέννα.

Όλα αυτά τα δεδομένα, συν του ότι και οι τρεις τους έχουν πλέον μοιραστεί τρυφερές στιγμές με δράκους, μπορεί κάλλιστα να υποδεικνύουν πως η Dany, ο Jon και ο Tyrion είναι οι τρεις Targaryen που θα καβαλήσουν τους δράκους και θα σώσουν το Westeros από τον στρατό των νεκρών.

Καλό είναι, ωστόσο, να είμαστε επιφυλακτικοί προς το παρόν, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη με σιγουριά την πραγματική σημασία πίσω από τα «τρία κεφάλια» των δράκων. Επίσης, δεν ξέρουμε αν οι δημιουργοί της σειράς, David Benioff και D.B. Weiss θα μείνουν πιστοί στην προφητεία των βιβλίων και θα την μεταφέρουν ως έχει και στην τηλεόραση.

Σκεφτείτε όπως πόσο τέλειο θα ήταν να βλέπαμε τον Jon και τον Tyrion να πετούν δίπλα στην Daenerys, καβάλα στους άλλους δύο δράκους, και τον Bran να πετά επίσης δίπλα τους, μέσα από ένα σμήνος από κοράκια.

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε σε μια τέτοια σκηνή. Το τέλος, άλλωστε, πλησιάζει.