Ο Χαραλαμπόπουλος δέχθηκε μείωση 64% για να παίξει στον ΠΑΟΚ

Ο Χαραλαμπόπουλος δέχθηκε μείωση 64% για να παίξει στον ΠΑΟΚ
sport24

Το ότι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήθελε να παίξει φέτος σε ομάδα που θα του δώσει χρόνο συμμετοχής ήταν ξεκάθαρο. Το πόσο πολύ το ήθελε όμως αποδείχθηκε και στην πράξη. Διότι σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο 20χρονος φόργουορντ είπε όχι σε 160.000 ευρώ για να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στον ΠΑΟΚ.

Ο δανεισμός του MVP του Eurobasket Νέων από τον Παναθηναϊκό στον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε την Τρίτη και ανακοινώθηκε σήμερα. Ο ίδιος εξήγησε για ποιο λόγο επέλεξε τον Δικέφαλο - ήταν η παρουσία του προπονητή του στις Εθνικές u18 και u20 Ηλία Παπαθεοδώρου και του συμπαίκτη του εκεί αλλά και στον Παναθηναϊκό Αντώνη Κόνιαρη - όμως η μετακίνηση έχει κι άλλες προεκτάσεις.

Ο Χαραλαμπόπουλος, λοιπόν, είχε συμβόλαιο 250.000 ευρώ με τον Παναθηναϊκό για τη σεζόν 2017-18 και αν "καθόταν" πάνω σε αυτό, θα είχε έναν γεμάτο τραπεζικό λογαριασμό (ειδικά όταν μιλάμε για 20χρονο), αλλά πιθανότατα άλλη μια άδεια χρονιά σε χρόνο συμμετοχής.

Τι αποφάσισε μαζί με τον ατζέντη του Τάσο Δελημπαλταδάκη; Να φύγει με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και να ρίξει τις απολαβές του κατά 64%. Ναι, καλά διαβάσατε. Θα πάρει συνολικά 90.000 ευρώ τη νέα αγωνιστική περίοδο, εκ των οποίων τα 50.000 θα τα δώσει ο Παναθηναϊκός και το 40.000 ο ΠΑΟΚ.

Με άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός γλιτώνει 200.000 ευρώ και συνάμα βοηθάει τον παίκτη του να πάρει εμπειρίες, ο ΠΑΟΚ θα δώσει μόλις 40.000 ευρώ για τον κορυφαίο του Ευρωμπάσκετ Νέων και ο ίδιος ο Χαραλαμπόπουλος θα έχει την ευκαιρία της... ζωής του. Σαν άλλος Πρίντεζης ή σαν άλλος Σλούκας, μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής και να αλλάξει επίπεδο. Γιατί φέτος στον ΠΑΟΚ θα έχει σημαντικό ρόλο και στην Stoiximan.gr Basket League και στο Champions League. Μπρος στο χρόνο συυμετοχής, λοιπόν, βάζει σε δεύτερη μοίρα το χρήματα. Κάτι που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι παίκτες της ηλικίας του, προκειμένου να προοδεύσουν.

Μαζί του στον ΠΑΟΚ θα έχει και τους Κόνιαρη, Καρρά, δηλαδή άλλους δύο "χρυσούς Νέους" και με τον Παπαθεοδώρου στον πάγκο, θα υπάρχει ένα περιβάλλον που θα τον βοηθήσει να δείξει την αξία του. Και μετά να γυρίσει στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο θα τον συνδέει πλέον συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια. Ναι, μια σημαντική παράμετρος της νέας συμφωνίας είναι ότι το επταετές συμβόλαιο που υπεγράφη πριν από ένα καλοκαίρι δεν υφίσταται πλέον, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε πλήρη αναπροσαρμογή.

Ο Χαραλαμπόπουλος συμφώνησε για 1+3 χρόνια (η πρώτη σεζόν είναι ο δανεσιμός στον ΠΑΟΚ) και μάλιστα υπάρχει και ακόμα μία παράμετρος. Για κάθε σεζόν υπάρχει ΝΒΑ out, κάτι που δεν συμπεριλαμβανόταν στο προηγούμενο συμβόλαιο.

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή