Δεύτερη επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς στην Ισπανία. Νεκροί οι πέντε τρομοκράτες, ανάμεσά στους τραυματίες και αστυνομικός

Δεύτερη επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς στην Ισπανία. Νεκροί οι πέντε τρομοκράτες, ανάμεσά στους τραυματίες και αστυνομικός
JOSEP LAGO/AFP/Getty Images
JOSEP LAGO/AFP/Getty Images
JOSEP LAGO via Getty Images

Έξι πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκαν τη νύκτα όταν αυτοκίνητο όρμησε κατά του πλήθους στον παραλιακό δρόμο θερέτρου της Καταλονίας Καμπρίλς, λίγες ώρες μετά την επίθεση της Βαρκελώνης. Οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου σκοτώθηκαν από την αστυνομία επί τόπου, ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του.

Η δεύτερη αυτή επίθεση, κατά τα πρότυπα της επίθεσης στη λεωφόρο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη, πραγματοποιήθηκε περί τις 02.00 τη νύκτα στην τουριστική πόλη που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.

«Οι ύποπτοι τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και κτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκαν. Δύο από τους πολίτες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία είπε ότι οι ύποπτοι στην Καμπρίλς είχαν σχέση με την επίθεση του φορτηγού στην Βαρκελώνη.

Προτού μπει στον δενδρόφυτο πεζόδρομο Λα Ράμπλα ο οδηγός με το φορτηγάκι, ένα άτομο σκοτώθηκε σε έκρηξη σε σπίτι σε ξεχωριστή κωμόπολη νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, είπε η αστυνομία. Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας, οι κάτοικοι του σπιτιού ετοίμαζαν εκρηκτικά.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι είχε συλλάβει δύο άτομα, έναν Μαροκινό και έναν άνδρα από τον βορειοαφρικανικό θύλακα της Ισπανίας, Μαλίγια, παρότι κανείς τους δεν ήταν ο οδηγός στο φορτηγάκι. Πρόσθεσαν ότι η κατάσταση στην Καμπρίλς είναι υπό έλεγχο.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πόσα άτομα εμπλέκονται στην πολύνεκρη επίθεση της Βαρκελώνης και στα άλλα επεισόδια.

Ψεύτικες ήταν οι ζώνες με εκρηκτικά που φορούσαν οι δράστες

Οι ζώνες με εκρηκτικά τις οποίες φορούσαν οι δράστες της επίθεσης στο Καμπρίλς που σκοτώθηκαν από την αστυνομία ήταν ψεύτικες, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόν στον τοπικό ραδιοσταθμό RAC1.

Ένας ύποπτος ισλαμιστής οδήγησε χθες ένα βαν εναντίον του πλήθους στη Βαρκελόνη σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι αργότερα το ίδιο βράδυ οι αστυνομικοί σκότωσαν στο Καμπρίλς πέντε δράστες για να αποτρέψουν μια άλλη βομβιστική επίθεση καμικάζι.

Ο Πουτζεμόν δήλωσε πως πυροτεχνουργοί έχουν επιβεβαιώσει πως οι ζώνες με τα εκρηκτικά ήταν ψεύτικες.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή