Επίθεση με μαχαίρι στη Ρωσία. Νεκρός ο δράστης. Δεν είναι τρομοκρατία λένε οι αρχές. Το αντίθετο υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος

Επίθεση με μαχαίρι στη Ρωσία. Νεκρός ο δράστης. Δεν είναι τρομοκρατία λένε οι αρχές. Το αντίθετο υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος
YouTube

Ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε πεζούς στην πόλη Σουργκούτ της Ρωσίας, τραυματίζοντας οκτώ ανθρώπους. Η αστυνομία σκότωσε τον επιτιθέμενο, όπως αναφέρει το τοπικό παράρτημα της ερευνητικής επιτροπής. Το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο οι ρωσικές αρχές δεν το χαρακτηρίζουν επίσημα τρομοκρατικό χτύπημα και αναφέρουν πως εξετάζουν το ψυχολογικό προφίλ του δράστη, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1994.

Η επίθεση έλαβε χώρα περίπου στις 11.20 π.μ. τοπική ώρα (09:20 ώρα Ελλάδας). Δεν υπήρξαν απώλειες, αλλά οι τραυματίες χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο επιτιθέμενος άντρας σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικής περιπολίας που ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση αυτοπτών μαρτύρων.

Λίγο αργότερα η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως ο δράστης της επίθεσης αναγνωρίστηκε, διευκρινίζοντας ότι δεν αντιμετωπίζει το επεισόδιο ως τρομοκρατική ενέργεια.

"Η εκδοχή σύμφωνα με την οποία η επίθεση ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια δεν είναι η βασική υπόθεση" που ερευνούν οι αρχές, ανέφερε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο άνδρας , ήταν ένας 23χρονος κάτοικος της περιοχής. Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, εξήγησε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών Σβετλάνα Πετρένκο.

Δημοφιλή