Βίντεο: Πώς η ναπολιτάνικη σπείρα άρπαζε τα ρολόγια από τα χέρια τουριστών στη Μύκονο

Βίντεο: Πώς η ναπολιτάνικη σπείρα άρπαζε τα ρολόγια από τα χέρια τουριστών στη Μύκονο
Eurokinissi

Τον τρόπο που δρούσε η ναπολιτάνικη συμμορία που άρπαζε πανάκριβα ρολόγια από χέρια τουριστών στη Μύκονο αποκαλύπτει βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους αστυνομικοί.

Στο βίντεο, το οποίο δημοσιοποίησε το «Πρώτο Θέμα», η ομάδα φαίνεται να χτυπά αστραπιαία, αιφνιδιάζοντας τα θύματά της, και να γίνεται «καπνός»: Θύμα ήταν ένας Τούρκος τουρίστας στην περιοχή της Φάμπρικας, τον οποίο οι δράστες φαίνονται να είχαν παρακολουθήσει και κυκλώσει: Ο ένας συνεργός επιβαίνει σε ένα σκούτερ και ο δεύτερος, πεζός ακολουθεί το θύμα. Ο Τούρκος τουρίστας φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί την απειλή, και τα πρώτα δευτερόλεπτα που δέχεται την επίθεση από το μέλος της σπείρας, που του αφαιρεί- χωρίς ο ίδιος να προλαβαίνει να αντιδράσει- με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις ένα ρολόι Patek Philippe αξίας 50.000 ευρώ. Ο δράστης στη συνέχεια ανεβαίνει στο σκούτερ του συνεργού και χάνονται στο σκοτάδι.

Μιλώντας στον Alpha, ένα από τα θύματα της σπείρας, είπε πως «με είχαν παρακολουθήσει και ήξεραν που μένω. Ένα βράδυ με χτύπησαν και βούτηξαν το ρολόι και τα χρήματα που είχα πάνω μου».

Υπενθυμίζεται πως σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση των κλοπών ρολογιών είχε μια 18χρονη Ναπολιτάνα, που λειτουργούσε ως «δόλωμα»: Η 18χρονη είχε συλληφθεί ξανά φέτος το καλοκαίρι στο ίδιο νησί για κλοπές αλλά όταν αφέθηκε ελεύθερη συνέχισε το… έργο της. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μία έξυπνη και «χαριτωμένη» Ναπολιτάνα που είχε εξελιχθεί από μικρή ηλικία σε… μετρ στην αναγνώριση της αξίας των ρολογιών και στην αρπαγή τους.

Δημοφιλή