Υπάρχουν 11 μέρη στον κόσμο που απαγορεύεται να πάτε και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το καθένα

Υπάρχουν 11 μέρη στον κόσμο που απαγορεύεται να πάτε και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το καθένα
instagram

Αν σας έλεγε κάποιος ότι υπάρχουν μέρη στον κόσμο που απαγορεύεται να πάτε, θα νομίζατε λογικά πως πρόκειται για εμπόλεμες ζώνες, δικτατορικά καθεστώτα ή οτιδήποτε άλλο σχετικό.

Υπάρχουν, όμως, σύμφωνα με τον ιστότοπο Culturetrip, 11 συγκεκριμένα μέρη στον πλανήτη Γη που καλά θα κάνετε να μην τα επισκεφθείτε (για το δικό σας καλό) και μάλιστα για πολύ συγκεκριμένο λόγο το καθένα.

1. Bohemian Grove (Μόντε Ρίο, Καλιφόρνια)

Μερικοί από τους πλουσιότερους, διασημότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους που προσπάθησαν να μπουν σε αυτό το δάσος για να περάσουν ξέφρενες στιγμές εκεί, κατέληξαν μεθυσμένοι και στη φυλακή.

2. Lascaux Caves (Γαλλία)

Αυτές οι υπέροχες προϊστορικές ζωγραφιές στα σπήλαια της περιοχής ήταν μέχρι και το 1963 ανοιχτές στο κοινό, οπότε και έκλεισαν ξανά για να διασφαλιστεί η ακεραιότητά τους, αφού οι επισκέπτες συνήθιζαν να ζωγραφίζουν πάνω σε αυτές (!).

3. Surtsey (νησί που ανήκει στην Ισλανδία)

Αυτό το ηφαιστειακό νησί δημιουργήθηκε το 1960, κατά τη διάρκεια τεράστιων ηφαιστειακών ωκεάνιων εκρήξεων. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό, καθώς οι επιστήμονες μελετούν πώς ένα τόσο πρόσφατο χρονολογικά νησί μπορεί να γίνει κατοικήσιμο.

4. Svalbard Global Seed Vault (Νορβηγία)

Αυτή η περιοχή φιλοξενεί αποκλειστικά κτίρια που περιέχουν «προμήθειες αναγέννησης» για όλη την υφήλιο σε περίπτωση που η συντέλεια του κόσμου έρθει κάπως...αναπάντεχα. Αν δεν είστε φυτό, καρπός ή ερευνητής-επιστήμονας, τότε δεν μπορείτε να προσεγγίσετε αυτό το μέρος.

5. North Sentinel Island (Νήσοι Andaman)

Δε θα βρεθείτε στη φυλακή αν κατά λάθος πατήσετε το πόδι σας σε αυτό το νησί του Ινδικού Ωκεανού, απλώς οι ιθαγενείς θα σας υποδεχτούν με ένα τόνο από βέλη, καθώς κυριολεκτικά δε θέλουν άνθρωπο επιπλέον από τους ήδη υπάρχοντες.

6. Area 51 (Νεβάδα, ΗΠΑ)

Γι΄αυτή την περιοχή δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό. Δοκιμάστε να βρεθείτε οπουδήποτε τριγύρω και θα έχετε μπελάδες με το FBI, τη CIA ή με εξωγήινους.

7. Chapel of the Tablet (Αιθιοπία)

Αυτό το παρεκκλήσι στην Αιθιοπία υποτίθεται ότι φυλά την Κιβωτό της Σύμβασης ή αλλιώς Μαρτυρίας, όπως αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, δηλαδή τον αποθηκευτικό χώρο όπου φυλάσσονται οι δύο πλάκες στις οποίες αναγράφονται οι 10 εντολές του Μωυσή. Όπως καταλαβαίνετε, μόνο ο φύλακας της Κιβωτού μπορεί να εισέλθει, πράγμα δύσκολο. Σίγουρα όχι εσείς πάντως.

8. Niihau (νησί της Χαβάης)

Γιατί πολύ απλά ανήκει σε ιδιώτη. Για να πάτε σε αυτό το εξωτικό νησί, πρέπει να γνωρίζετε προσωπικά και να έχετε πρόσκληση από την οικογένεια Robinson.

9. White’s gentlemen’s club (Λονδίνο, Ην. Βασιλείο)

Σε αυτό εισέρχονται μόνο οι γόνοι της ελίτ της πόλης και αν θέλετε να γίνετε μέλος της κλειστής ομάδας θα πρέπει να εγκρίνουν την είσοδό σας σε αυτό τα 35 μέλη του exclusive club. Αλλιώς, απ' έξω και μετά δυσκολίας.

10. Poveglia (Ιταλία)

Αυτό το μικρό νησί βρίσκεται ανάμεσα στη Βενετία και το Λίντο και, κατά κάποιο τρόπο, αποτελεί για τους Ιταλούς ό,τι για εμάς η Σπιναλόγκα. Παλαιότερα, εκεί βρισκόταν ένα ψυχιατρικό ίδρυμα όπου λέγεται ότι πραγματοποιούσαν πειράματα και βασανιστήρια στους ασθενείς. Οι Ιταλοί πιστεύουν ότι το νησί είναι στοιχειωμένο κι έτσι ο δήμος της περιοχής έχει απαγορεύσει την επίσκεψη σε αυτό.

11. Ilha da Queimada Grande (Βραζιλία)

Μπορεί να είναι απαράμιλλης ομορφιάς, όμως το συγκεκριμένο νησί, που έχει το ψευδώνυμο «Φιδονήσι», φέρει μια περίεργη ιστορία χρόνων που έχει κρατήσει τους ανθρώπους μακριά του για αιώνες. Το Ilha da Queimada Grande είναι γεμάτο με τα μικρά χρυσά φίδια, το τσίμπημα των οποίων είναι θανατηφόρο και έτσι η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει απαγορεύσει την πρόσβαση σε αυτό, εκτός από τους επιστήμονες που μεταβαίνουν στο νησί για να κάνουν μελέτες.