Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. «σαρώνει» την ορεινή Κρήτη-Πού ξεριζώθηκαν 3.700 δενδρύλλια

Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. «σαρώνει» την ορεινή Κρήτη-Πού ξεριζώθηκαν 3.700 δενδρύλλια
sooc

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Κρήτη με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. με τους αστυνομικούς να εκριζώνουν συνολικά 3.700 δενδρύλλια κάνναβης.

Φυτείες εντοπίστηκαν μέσα σε ένα από τα ομορφότερα δάση του ορεινού Ρεθύμνου, όπως και στα Χανιά.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.512 δενδρύλλια κάνναβης στην τοπική κοινότητα Μυριοκέφαλα του Δήμου Ρεθύμνου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Οι καλλιεργητές δεν εντοπίστηκαν και αναζητούνται. Όπως διαπιστώθηκε, φρόντιζαν επιμελώς τα δενδρύλλια, που είχαν φτάσει το ένα μέτρο ύψος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Επιχείρηση και στα Χανιά

Στα Χανιά το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε οχτώ διαφορετικές φυτείες και εκριζώθηκαν 2.200 δενδρύλλια κάνναβης.

Οι φυτείες βρέθηκαν σε χωριά του Δήμου Αποκορώνου και του Δήμου Πλατανιά. Αναλυτικότερα, αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν σε δασικές εκτάσεις στα χωριά Βαφές, Κοντομαρί, Δρυγιάδες, Αλικιανού και Φιλίππου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στα Χανιά έναν 50χρονο Έλληνα που φέρεται να σχετίζεται με τις φυτείες και εντόπισαν εκτός από τα δενδρύλλια ένα κιλό κάνναβης. Το ύψος των δενδρυλλίων στις οχτώ αυτές φυτείες έφτανε τα τρία μέτρα.

Δημοφιλή