Η Λιβανέζα καλλονή έχασε τον τίτλο ομορφιάς που κέρδισε επειδή επισκέφθηκε το Ισραήλ

Η Λιβανέζα καλλονή έχασε τον τίτλο ομορφιάς που κέρδισε επειδή επισκέφθηκε το Ισραήλ
facebook

Η Amanda Hanna κατέχει τόσο τη σουηδική όσο και τη λιβανέζικη υπηκοότητα, γεγονός που της χάρισε την είσοδο αλλά και τη νίκη στα καλλιστεία για την Μις Λιβανέζα Μετανάστρια. Ωστόσο, αυτό το έπαθλο έμελλε να μην το κρατήσει για περισσότερο από μία εβδομάδα και ο λόγος πραγματικά μας εξέπληξε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Independent, η Hanna υποχρεώθηκε από τη διοργάνωση των καλλιστείων να επιστρέψει το στέμμα της, όταν ήρθε στη δημοσιότητα ότι λίγο πριν τη νίκη της είχε επισκεφθεί το γειτονικό Ισραήλ το 2016 για ένα ακαδημαϊκό ταξίδι, καθώς η επίσκεψη στη χώρα για οποιοδήποτε λόγο παραβαίνει τους ισχύοντες νόμους του Λιβάνου.

Οι δύο χώρες βρίσκονται τυπικά σε κατάσταση πολέμου, παρόλο που τα σύνορά τους παραμένουν σε μεγάλη ηρεμία έπειτα από το 2006, οπότε Ισραήλ και Λίβανος είχαν συγκρουστεί για μια ακόμη φορά.

Η πρώην -πλέον- εστεμμένη κοινοποίησε στο προφίλ της στο facebook στις 14 Αυγούστου το προσωπικό της μήνυμα, ευχαριστώντας όσους τη στήριξαν από την αρχή έως το τέλος αυτής της ιστορίας.