6 θεωρίες για το Game of Thrones που αποδείχθηκαν αληθινές

6 θεωρίες για το Game of Thrones που αποδείχθηκαν αληθινές

Προειδοποίηση για spoilers

Εάν μας ρωτούσατε για ποια σειρά έχουν κυκλοφορήσει οι περισσότερες θεωρίες, θα σας απαντούσαμε για το Game of Thrones. Κάποιες από αυτές ήταν εντελώς ανυπόστατες, ωστόσο κάποιες βγήκαν πέρα για πέρα αληθινές. Ο Independent παρουσιάζει τις 6 θεωρίες που βρήκαν τελικά αληθινές.

O Δράκος του Πάγου

Αυτή η θεωρία βγήκε κατά το ήμισυ αληθινή. Πολλοί fans υποστήριζαν ότι μπορεί να υπάρχει ένας δράκος του πάγου που διατηρείται μέσα στο ίδιο το τείχος. Ο δράκος υποτίθεται ότι περίμενε να ξυπνήσει από το Κέρας του Χειμώνα, που με τη σειρά του θα έριχνε το τείχος, επιτρέποντας την απέλαση των White Walkers στο Westeros. Ενώ (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι ένας δράκος βρίσκεται μέσα στο τείχος, ο Night King όπως είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο, απέκτησε τον Viserion, έναν από τους τρεις δράκους της Daenerys. Έτσι, επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει δράκος του πάγου, αν και όχι με τον τρόπο που είχαν προβλέψει οι fans.

Η νεκρανάσταση του Snow

Ο θάνατος του Jon Snow ήταν μαχαιριά στην καρδιά για χιλιάδες fans της σειράς. Η περιγραφή του θανάτου του στο A Dance With Dragons του Martin, με τη μαχαιριά που δέχτηκε από τους αδερφούς του στη Night's Watch, άφησε ένα μεγάλο ερωτηματικό στους αναγνώστες του βιβλίου. Ήρθε τελικά η σειρά να δώσει την απάντηση και να μας δείξει ότι είχε έρθει ακόμη η ώρα του Snow.

Το πέος του Theon

Υπάρχει ένα στοιχείο που μένει αναπάντητο στα βιβλία: Η κατάσταση των γεννητικών οργάνων του Theon Greyjoy. Στο βιβλίο

περιγράφονται τα φρικτά βασανιστήρια του Ramsay Snow στον «Reek», αλλά δεν απαντάται εάν τελικά τον ευνούχισε.

Στην σειρά ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι το πέος του Theon δεν υπάρχει πια και μάλιστα στάλθηκε και στην οικογένειά του, ως απόδειξη των φρικτών βασανιστηρίων που είχε υποστεί.

Η Frey pie

Η πίτα των Frey είναι μια ακόμη νίκη για τους fans και τις θεωρίες τους, αν και κατά το ήμισυ.

Στο Dance with Dragons, ο άρχοντας Wyman Manderly, πιστός φίλος των Stark για πολλά χρόνια, ταξιδεύει στο Winterfell για τον γάμο του Ramsay Bolton (που λέγαμε πιο πάνω). Στο βιβλίο ο Ramsay δεν παντρεύεται την Sansa αλλά μια κοπέλα που νόμιζε ότι είναι η χαμένη Arya Stark. Στα βιβλία ο Manderly επιτρέπει σε τρεις Frey άνδρες να ζήσουν μαζί του, ενώ η κόρη του παραμένει αιχμάλωτη των Lannisters. Όταν ο Manderly φτάνει στον γάμο, ισχυρίζεται ότι αυτοί οι τρεις Freys είχαν ξεκινήσει νωρίτερα από εκείνον ακι ότι λογικά θα έπρεπε να έχουν φτάσει νωρίτερα. Η απουσία τους αμέσως εγείρει υποψίες στον Roose Bolton, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Κατά τη διάρκεια της γαμήλιας γιορτής, ο Manderly προσφέρει τρεις μεγάλες πίτες και ενθαρρύνει τους άρχοντες και τις κυρίες να «απολαύσουν κάθε μπουκιά». Η τρέχουσα θεωρία ήταν ότι στις πίτες αυτές είχαν μαγειρευτεί οι αγνοούμενοι Freys.

Στην σειρά η Arya Stark καταφέρνει να σκοτώσει τον Lothar και τον Black Walder και τους σερβίρει σε πίτα στον πατέρα τους Walder senior, πριν την ταυτότητά της.

Ο θείος Benjen ο Κρυοχέρης

Η θεωρία ότι ο θείος Benjen ήταν ο Κρυοχέρης, δηλαδή ζωντανός-νεκρός και δεν μπορεί να περάσει το Τείχος, ήταν αρκετά δημοφιλής μεταξύ των fans. Μέχρι που επιβεβαιώνεται στην 6η σεζόν, όταν αποκαλύπτει ο ίδιος ότι πέθανε από White Walkers και επανήλθε στη ζωή από τα Παιδιά των Δάσων.

R+L=J

Αυτό είναι το καλύτερο. Ότι ο Jon Snow είναι γιός της Lyanna Stark και του Rhaegar Targaryen.

Μετά από εικασίες ετών, τελικά αποκαλύφθηκε στη σειρά η αλήθεια για τους γονείς του Jon, όταν ο Bran ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και μαθαίνει την αλήθεια. Βέβαια ακόμη επίσημα δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού που γέννησε η Lyanna, άλλα έχουν δοθεί πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν αυτή τη θεωρία. Όπως το γεγονός ότι ο δράκος Drogon άφησε τον Jon να τον αγγίξει στο Dragonstone, καθώς και η αναφορά της Gilly στα κείμενα που διάβαζε ότι ο Rhaegar Targaryen είχε ακυρώσει τον γάμο του με την πρώτη του γυναίκα και είχε κάνει έναν μυστικό γάμο στο Dorne.