8 περιπτώσεις ανθρώπων που κέρδισαν το λαχείο και η ζωή τους καταστράφηκε

8 περιπτώσεις ανθρώπων που κέρδισαν το λαχείο και η ζωή τους καταστράφηκε
Happy man enjoying the rain of money
Minerva Studio via Getty Images
Happy man enjoying the rain of money

Όλοι ονειρεύονται να κερδίσουν το λαχείο και να μην έχουν άλλα χρέη, να κάνουν διακοπές και να μπορούν να αγοράσουν ό,τι επιθυμούν.

Αυτό δεν συμβαίνει, όμως, σε όλες τις περιπτώσεις, αφού υπήρξαν άνθρωποι που κέρδισαν πράγματι το λαχείο και στην συνέχεια η ζωή τους πήρε την κάτω βόλτα. Άλλωστε, τα χρήματα δεν εγγυώνται την ευτυχία. Σωστά;

1. Ο άντρας που τα ξόδεψε όλα σε πόρνες και κοκαΐνη.

Ο Michael Carroll κέρδισε 9,7 εκατομμύρια λίρες το 2002 και φρόντισε να τα ξοδέψει όλα σε ναρκωτικά και εκδιδόμενες γυναίκες. Δέκα χρόνια αργότερα, ήταν άφραγκος και έπιασε δουλειά σε ένα εργοστάσιο.

2. Ο ύπουλος νικητής που έχασε στο τέλος.

Το 1996, η Denise Rossi κέρδισε 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε λοταρία και αντί να το πει στον άντρα της, με τον οποίο ήταν παντρεμένη 25 χρόνια, τα καλά νέα έκανε αίτηση διαζυγίου. Κράτησε κρυφή τη νίκη της και από το δικαστήριο, αλλά τρία χρόνια αργότερα η αλήθεια ήρθε στην επιφάνεια και το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει όλα τα κέρδη της στον πρώην σύζυγό της.

3. Το κατεστραμμένο όνειρο της ροκ.

Οι Roger και Lara Griffiths κέρδισαν 1,8 εκατομμύρια λίρες το 2005. εκείνη άρχισε να αγοράζει τσάντες και εκείνος να δημιουργεί μουσική με την μπάντα που είχε από το πανεπιστήμιο. Επίσης, αγόρασαν ένα τεράστιο σπίτι. Όταν όμως, χώρισαν άρχισε μία σειρά από κακοτυχίες. Το σπίτι κάηκε και ο Roger παραδέχτηκε ότι είχε ξοδέψει όλα τα χρήματα. Το 2013, ο Roger είχε μόλις 7 λίρες στην τράπεζα.

4. Ο άντρας που πήγε να δολοφονηθεί από τον αδερφό του.

Ο William “Bud” Post κέρδισε 16,2 εκατομμύρια δολάρια το 1988 και τότε όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά. Η πρώην κοπέλα του τον μήνυσε προκειμένου να πάρει ένα μέρος από τα χρήματα και ο αδερφός του προσπάθησε να τον σκοτώσει. Τελικά πέθανε άφραγκος το 2006.

5. Ο δύο φορές νικητής που τα έκανε μαντάρα.

Η Evelyn Adams κέρδισε δύο φορές, συνολικά 5,4 εκατομμύρια δολάρια, το 1985 και το 1986, αλλά 20 χρόνια αργότερα έμενε σε τροχόσπιτο εντελώς άφραγκη.

6. Ο άνθρωπος που δεν μπορούσε να πει «όχι».

Ο Abraham Shakespeare κέρδισε 17 εκατομμύρια το 2006. πολλοί ήταν εκείνοι που του ζήτησαν οικονομική βοήθεια και εκείνος δεν μπορούσε να πει όχι σε κανέναν. Δυστυχώς, η καλοσύνη του τον έφαγε και η Dorice Donegan “Dee-Dee” Moore, τον δολοφόνησε.

7. Ο πιο άτυχος νικητής.

Ο Jack Whittake κέρδισε το εξωφρενικό ποσό των 315 εκατομμυρίων δολαρίων το 2002, αλλά από τότε έχει πει ότι θα προτιμούσε να μην είχε κερδίσει. Έπεσε δύο φορές θύμα ληστείας, επιχείρησαν να τον ναρκώσουν και να τον ληστέψουν και η εγγονή του με τον φίλο της πέθαναν στο σπίτι του από ναρκωτικά.

8. Ο άντρας που δεν μπόρεσε να το αντέξει.

Ο Billie Bob Harrell, κέρδισε 31 εκατομμύρια δολάρια. Παραιτήθηκε από την δουλειά του και έδωσε αρκετά χρήματα σε όσους είχαν ανάγκη. Τελικά, όμως, άρχισαν να του ζητάνε χρήματα όλο και περισσότεροι και η πίεση μαζί με το γεγονός ότι ήταν σε διάσταση με τη γυναίκα του που τελικά αυτοκτόνησε 2 χρόνια μετά τη νίκη του.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην βρετανική έκδοση της HuffPost.