Το βίντεο με γυναίκα οδηγό που «εξόργισε» τη σαουδαραβική αστυνομία

Το βίντεο με γυναίκα οδηγό που «εξόργισε» τη σαουδαραβική αστυνομία
YouTube

Έρευνα πάνω σε βίντεο στο οποίο απεικονίζεται μια γυναίκα, ντυμένη με ανδρικά ρούχα, να οδηγά ένα αυτοκίνητο, πραγματοποιεί η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gulf News.

Το συγκεκριμένο βίντεο κυκλοφόρησε ευρύτατα στα κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας αντιδράσεις. Σημειώνεται πως δεν υπάρχει επίσημα νόμος που να απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν στη χώρα: Το θέμα έχει κυρίως να κάνει με τις παραδόσεις και τα ήθη/ έθιμα της χώρας, καθώς και το κατά πόσον παρέχονται άδειες οδήγησης σε γυναίκες από τις αρχές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η νομική διάσταση της υπόθεσης έχει να κάνει με τη σχέση μεταξύ των εμπλεκομένων, καθώς απαγορεύεται η συναναστροφή μεταξύ ανδρών και γυναικών που δεν είναι συγγενείς.

Η αστυνομία ανέκρινε τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, για φερόμενη «αντικοινωνική συμπεριφορά». Η έρευνα έδειξε ότι το βίντεο τραβήχτηκε σε εγκαταστάσεις αναψυχής στα ανατολικά της χώρας. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου βρέθηκε και κλήθηκε, ωστόσο στην αρχή αρνήθηκε να πάει στην αστυνομία: Εν τέλει το έκανε κατόπιν πιέσεων.

Σημειώνεται πως η συζήτηση για το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα έντονη στα social media της χώρας, με τις δύο πλευρές να χρησιμοποιούν πληθώρα επιχειρημάτων, κοινωνικής, θρησκευτικής και οικονομικής φύσης.

Δημοφιλή