Βρετανία: Μυστηριώδες χημικό νέφος έπληξε το Σάσεξ. Άγνωστη η προέλευσή του

Βρετανία: Μυστηριώδες χημικό νέφος έπληξε το Σάσεξ. Άγνωστη η προέλευσή του
Photo Taken In United Kingdom, Seaford
Photo Taken In United Kingdom, Seaford
Melanie Hobson / EyeEm via Getty Images

Άγνωστη είναι η προέλευση μυστηριώδους χημικού νέφους στη Βρετανία, που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο παραλιών στο ανατολικό Σάσεξ την Κυριακή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, οι αρχές θεωρούν «πολύ απίθανο» να έφτασε από τη βόρεια Γαλλία.

150 άτομα χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα στα μάτια και τους λαιμούς και είχαν εμετούς- ωστόσο οι επιπτώσεις της άγνωστης ουσίας είναι μάλλον ελαφριές, σύμφωνα με την αστυνομία του Σάσεξ.

Παρά το περιστατικό αυτό, χιλιάδες άτομα αναμένεται να επισκεφθούν τις παραλίες στις νότιες ακτές της Βρετανίας, λόγω των υψηλών (για τα δεδομένα της χώρας) θερμοκρασιών.

Στο παρελθόν, χημικά έχουν καταφθάσει στη Βρετανία από εργοστάσια στην ηπειρωτική Ευρώπη, αλλά τα καιρικά μοντέλα δείχνουν πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία. Ο μετεωρολόγος Τζέι Μέρελ, προέβη στην υπόθεση πως ενδεχομένως να ευθύνεται σκάφος στη Μάγχη, ωστόσο τόνισε ότι τίποτα δεν έχει αποδειχθεί και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με αναφορές, μύριζε σαν καμμένο πλαστικό και ήταν σχετικά ακίνητο την Κυριακή, καθώς δεν φυσούσε άνεμος. Ωστόσο, φαίνεται να έχει διαλυθεί τη Δευτέρα.

Δημοφιλή