«I am in Heaven»: Η Πέννυ Μπαλτατζή έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου

«I am in Heaven»: Η Πέννυ Μπαλτατζή έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου
eurokinissi

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου με την Πέννυ Μπαλτατζή στον Κήπο του Μεγάρου, I am in Heaven.

Τι μας υπόσχεται αυτή η βραδιά;

Μια βόλτα αέρινη, με βήμα ελαφρύ σαν να πατάς ξυπόλητος στα σύννεφα και να βυθίζεσαι σε μια θάλασσα από συναισθήματα. Σαν να βγαίνει από μιούζικαλ όπου όλα μπορούν να συμβούν... γι’ αυτό, μην διστάσεις να ξαπλώσεις στο ζαχαρένιο γκαζόν, ναι, αλήθεια! Αν το μασουλήσεις είναι γλυκό....τα τραγούδια μας μεταμορφώνουν.... οι μελωδίες έχουν μαγικές ιδιότητες.... Σκέψου μόνο πώς θα ήταν να ήσουν η τρομπέτα του Λούις Άρμστρονγκ την ώρα που φυσάει τις βραχνές του νότες (!). Όλα είναι δυνατά!

Διαλέξατε τραγούδια γνωστά και καθιερωμένα και παρόλα αυτά λαμπερά, κινηματογραφικά και αγαπημένα. Γιατί;

Ήθελα μια μουσική που σε χτυπάει άμεσα, σωματικά, σαν κύμα που σκάει πάνω σου και να σε παρασέρνει όταν τραβιέται... Πώς να μη σε συνεπάρει το Feelings… Πώς να μη σε συγκινήσει το Everytime we say goodbye, μα είναι πραγματικά σαν να βιώνεις τον αποχωρισμό… δεν ξέρω αν μπορεί να εκφραστεί πιο μελωδικά αυτή η στιγμή.

Κι από την άλλη πώς να μην λικνιστείς στον ρυθμό του “Cheek to Cheek”, σε αυτόν τον εξαίσιο χορό όπου τίποτε και κανείς δεν μπορεί να διακόψει. Αυτό είναι και το πνεύμα της βραδιάς: μια παρέα επιδέξιων jazzmen (και όχι μόνο) αυτοσχεδιάζουν στα πιο ευρηματικά standards που παραπέμπουν στην αιωνιότητα.

Και τι σημαίνει για σας να τραγουδάτε στον Κήπο του Μεγάρου;

Τραγουδώντας κάτω απ' το ολόγιομο ασημένιο φεγγάρι δε θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από μαγικό για μένα....

Η πρώτη Πανσέληνος του φθινοπώρου στον Κήπο του Μεγάρου είναι μαγεία, διαίσθηση και βεβαιότητα: είμαστε όλοι μαζί, παρέα... μια αγκαλιά κάτω από το φεγγάρι, στον Παράδεισο.

Θα πείτε και δικά σας τραγούδια και αν ναι, πώς θα τα εντάξετε στο πρόγραμμα;

Όλα μαζί βουτάνε στα βαθιά νερά του ελαφρού λαϊκού τζαζ τραγουδιού, είτε αυτό προέρχεται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού είτε από τη μάντρα του Αττίκ, τα βαριετέ ή τα πάλκα όπου τραγουδούσανε οι Μανώλης Χιώτης και Μαίρη Λίντα, ο Ζαμπέτας... όλο αυτό το κύμα που κλείνει μετά τη θρυλική δεκαετία του 1960... ως το σήμερα. Και δεν θα λείψουν από τα δικά μου τραγούδια, αυτά που εσείς έχετε ξεχωρίσει όπως το «Εξωτικό χαρμάνι», η «Δεκάρα», ο «Πειρασμός απάτη», το «Καλάθι», το «Παριζιάνικο» ως το τελευταίο single «Στην Τρούμπα στην Καστέλα».

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 8.30 μ.μ.

Δημοφιλή