Το φινάλε του Game of Thrones αποκάλυψε το αληθινό όνομα του Jon Snow

Το φινάλε του Game of Thrones αποκάλυψε το αληθινό όνομα του Jon Snow
HBO

Εμείς το υποπτευόμασταν, o Bran το ήξερε και ο Jon Snow μάλλον θα είναι ο τελευταίος που θα μάθει την πραγματική του καταγωγή.

(Ακολουθούν spoilers!)

Το τελευταίο επεισόδιο, όχι μόνο μας επιβεβαίωσε την θεωρία που ήθελε τον Jon Snow να γιος του Rhaegar Targaryen, αδερφού της Daenerys, και της Lyanna Stark, αδερφής του Ned, αλλά έδωσε και μία ακόμα σημαντική πληροφορία. Οι δυο τους είχαν παντρευτεί πριν γεννηθεί ο ίδιος, κάτι που τον καθιστά και νόμιμο διάδοχο του θρόνου.

Επιπλέον, το φινάλε μας έδωσε και το πραγματικό του όνομα, το οποίο είναι «Aegon», το ίδιο όνομα που είχε ο πρώτος Targaryen που βασίλευσε στο Westeros, αλλά και το όνομα του άλλου γιου του Rhaegar, εκείνου που πέθανε στο Sack of King’s Landing, τον οποίο είχε κάνει με την πρώτη του σύζυγο, Elia Martell.

Γιατί, όμως, ο Rhaegar, ονόμασε δύο παιδιά του με το όνομα «Aegon»;

Σε ένα όραμα που είχε δει η Dany, ο Rhaegar, μιλώντας στην πρώτη γυναίκα του, Elia, αναφέρει ότι ο γιος τους, Aegon, είναι ο «prince that was promised», δηλαδή ο εκλεκτός. Δεδομένο ότι ο πρώτος του γιος είναι νεκρός, η προφητεία εκπληρώνεται με τον Jon Snow αυτή τη φορά.