Η υπόσχεση Μητσοτάκη για τα... χρωστούμενα του Τσίπρα

Η υπόσχεση Μητσοτάκη για τα... χρωστούμενα του Τσίπρα
Panayotis Tzamaros/NurPhoto via Getty Images
Panayotis Tzamaros/NurPhoto via Getty Images
SOOC

Το ιδιότυπο “ντιμπέιτ” Τσίπρα - Μητσοτάκη με τις παράλληλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και συνεδριάσεις - που όλες έχουν ως χρονικό ορόσημο την ΔΕΘ - αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολιτικής και επικοινωνιακής στρατηγικής της ΝΔ, από τη στιγμή που οι εκτιμήσεις του γαλάζιου επιτελείου συγκλίνουν στην άποψη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στο πεδίο της προσωπικής σύγκρισης με τον βασικό αντίπαλο του καταγράφει σαφή υπέροχη και πολιτικές σταθερές που,δεν ετεροκαθορίζονται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Αυτά σε επίπεδο κορυφής, γιατί σε δεύτερο επίπεδο, οι αρμόδιοι τομεάρχες έχουν επωμιστεί να παντού τεκμηριωμένα σε κάθε είδους κυβερνητική εξαγγελία, όπως για παράδειγμα τις υποσχέσεις για προσλήψεις στο δημόσιο του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την παρουσίαση της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Ενδεικτικο ηταν το σχολιο του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Γεωργαντά ότι «με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις» καταλογίζοντας στον κ.Τσίπρα ότι «ανέξοδα και ανεύθυνα παριστάνει τον μεταρρυθμιστή της Δημόσιας Διοίκησης».

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέμενε στη γραμμή της παρουσίασης της εναλλακτικής πρότασής του σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης της χώρας, δίνοντας ουσιαστικά και μια πρόγευση των όσων αναμένεται να πει από το βήμα της ΔΕΘ.

«Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις, ήρθατε στη σωστή διεύθυνση. Δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι εδώ, Πειραιώς 62» ειναι η χαρακτηριστική αναφορά του κατα τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΣΕΤΕ), στο επίκεντρο τέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας.

Πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με όχημα τον ιδιωτικό τομέα και τις ιδιωτικές επενδύσεις, σημειώνοντας ότι αυτό που απαιτείται είναι μείωση του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία, συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια, βαθιά μετάλλαξη του κράτους, ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, ριζική μεταρρύθμιση μηχανισμών διοίκησης, που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών, βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαλείου για την προώθηση της παραγωγικότητας, επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων.

Στους συνομιλητές του ο κ.Μητσοτακης υπενθύμισε με νόημα τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού πριν από ένα χρόνο σημειώνοντας οτι αυτές «επαναλαμβάνονται στον ίδιο τόνο περιμένοντας τη λύση τους».

Έσπευσε μάλιστα να δεσμευθεί ο ίδιος ότι οι «οφειλές και τα χρωστούμενα»του Αλέξη Τσίπρα, θα τα υλοποιήσει αναλαμβάνοντας της διακυβέρνηση της χώρας και εστίασε στην δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού, το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ και τον περιορισμό της υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Δημοφιλή