Υπάρχει άραγε κάποιο μυστικό για επαγγελματική επιτυχία;

Υπάρχει άραγε κάποιο μυστικό για επαγγελματική επιτυχία;
Jacob Ammentorp Lund via Getty Images

Πώς ένα πρόγραμμα παράλληλων σπουδών δίνει σε όλους τους σπουδαστές τη δυνατότητα για ένα ακόμα πτυχίο, που όχι μόνο δεν θα καθυστερήσει την εισαγωγή τους στην αγορά εργασίας, αλλά αντιθέτως θα την επισπεύσει.

Μπορεί ο ορισμός της "επαγγελματικής επιτυχίας" να διαφέρει ανάλογα με τις προσδοκίες και τα ζητούμενα του καθενός, είναι όμως κοινός τόπος η παραδοχή πως σχεδόν όλα τα επαγγέλματα συνδυάζουν πολλές και διαφορετικές δεξιότητες (θεωρητικές και πρακτικές), όπως και το ότι οι σπουδές μας σπάνια μας προετοίμασαν ολοκληρωμένα για όσα πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Ως αποτέλεσμα, πολλοί εργαζόμενοι που νόμιζαν πως είχαν τελειώσει με το κομμάτι της φοίτησης επιλέγουν να εξειδικευτούν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους μέσα από προγράμματα μετεκπαίδευσης, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Δεν θα ήταν καλύτερο όμως να είχαν εξοικονομήσει αυτόν τον extra χρόνο που επενδύουν τώρα, αποκτώντας ένα ακόμα πλήρες πτυχίο ή έχοντας τη δυνατότητα της υποειδίκευσης κατά τη διάρκεια των βασικών σπουδών τους, αποκτώντας παράλληλα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερη γνώση της αγοράς, αλλά και πολλαπλά ερεθίσματα;

Αν λοιπόν υπάρχει κάποιο μυστικό επαγγελματικής επιτυχίας, αυτό έχει να κάνει με το κατάλληλο timing και με την απόφαση να προνοήσουμε και να κάνουμε το "κάτι παραπάνω" που θα μας βοηθήσει να ξεχωρίσουμε στο μέλλον. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Deree, το μεγαλύτερο αμερικανικό κολέγιο στην Ευρώπη, προσφέρει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος παράλληλων σπουδών που απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που μπορούν να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree είτε για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο, είτε για μία υποειδίκευση (minor). Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα παράλληλων σπουδών, ωφελούνται ιδιαίτερα, τόσο από τον συνδυασμό των δύο ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών συστημάτων, όσο και από τις ευκαιρίες που προσφέρει η φοίτηση στο Deree, καθώς όχι μόνο δίνουν περισσότερη αξία στην εκπαίδευσή τους, αλλά παράλληλα μαθαίνουν πώς να λειτουργούν σε ένα διεθνές περιβάλλον, αποκτούν διεθνή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία, αλλά και εφοδιάζονται καλύτερα για τα επόμενά τους βήματα μετά την αποφοίτηση. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν δύο εκπαιδευτικά συστήματα, συνδυάζοντας τα ενδιαφέροντα και τις γνώσεις. Για παράδειγμα, ένας φοιτητής Νομικής ή σχολών του Πολυτεχνείου μπορεί να σπουδάσει παράλληλα Marketing στο Deree, ή ένας φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να πάρει από το Deree πτυχίο Ψυχολογίας. Η έκθεση και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα εφοδιάζει τους φοιτητές με ικανότητες που βοηθούν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ανάλογα με το πεδίο σπουδών και τα ενδιαφέροντά τους, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν το επίπεδο και τον τομέα στον οποίο θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους. Οι δε αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να διεκδικήσουν μία υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το ελαστικό ωράριο μαθημάτων, η δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree με αναγνώριση μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει επιτύχει, αλλά και το ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων, έρχονται να ενισχύσουν τα οφέλη των παράλληλων σπουδών. Με περισσότερους από 500 φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων να σπουδάζουν παράλληλα και στο Deree, το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα μπορεί να μην είναι "μυστικό", ενδέχεται όμως να αποτελέσει το δικό σας κρυφό πλεονέκτημα για την κατάκτηση της επαγγελματικής επιτυχίας, όπως εσείς την ορίζετε.