Έρευνα αποκαλύπτει πως το 50% των ανδρών δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο κόλπος της γυναίκας

Έρευνα αποκαλύπτει πως το 50% των ανδρών δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο κόλπος της γυναίκας

Πολλοί από τους άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με γυναίκες δεν γνωρίζουν ακόμα και σήμερα πού ακριβώς βρίσκεται ο κόλπος των παρτερνέρ τους. Όχι δεν τους αδικούμε εμείς, αυτό αποδεικνύει έρευνα που διεξήχθη από μια γυναικεία φιλανθρωπική οργάνωση.

Το ερώτημα τέθηκε σε 2.000 πολίτες της Βρετανίας, οι μισοί από τους οποίους ήταν άνδρες. Ειδικότερα, κλήθηκαν να δείξουν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο διάγραμμα τη θέση του κόλπου και το 50% των ανδρών δεν ήξερε πού βρίσκεται.

Οι δημιουργοί της έρευνας επισημαίνουν πως τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά, αφού για πολλούς άνδρες τα γυναικεία γεννητικά όργανα «εξακολουθούν να αποτελούν θέμα ταμπού, που περιβάλλεται από μυστήριο». Η φιλανθρωπική γυναικεία οργάνωση εξηγεί πως το ισχυρό φύλο θα πρέπει να μάθει καλύτερα τα θέματα που αφορούν τη γυναικεία φύση, καθώς όπως αποδείχθηκε, το 17% των ανδρών που ερωτήθηκαν δεν γνωρίζουν τίποτα για γυναικολογικά ζητήματα υγείας και μάλιστα δεν το θεωρούν απαραίτητο να γνωρίζουν. Οι μισοί από τους άνδρες παράλληλα παραδέχθηκαν πως δεν αισθάνονται άνετα να μιλάνε για αυτά τα θέματα με τη σύντροφό τους.

Να σημειωθεί βέβαια πως σε άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε πέρσι το 44% των γυναικών επίσης δεν μπορούσε να εντοπίσει το γυναικείο κόλπο σε ένα διάγραμμα. Η έρευνα συν τοις άλλοις κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 19% των γυναικών δεν θα πήγαινε στο γιατρό αν είχε θέματα με τον κύκλο του, ακόμα κι αν αυτό είναι σύμπτωμα σοβαρών ασθενειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2010 καταγράφηκαν 82.885 νέα κρούσματα καρκίνου σε Καναδές γυναίκες, το 12% των οποίων αφορούσε τον καρκίνο του αναπαραγωγικού συστήματος. Από αυτούς, ο καρκίνος των ωοθηκών ήταν ο πιο θανατηφόρος, προκαλώντας 9,5 θανάτους ανά 100.000 γυναίκες το 2010, ενώ ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ήταν πιθανότερο να επηρεάσει νεότερες γυναίκες από τον καρκίνο των ωοθηκών.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην καναδική έκδοση της HuffPost και μεταφράστηκε στα ελληνικά

Δημοφιλή