Αυτές είναι οι 9 πιο κλισέ και ενοχλητικές φράσεις που ακούμε στο τέλος κάθε καλοκαιριού

Αυτές είναι οι 9 πιο κλισέ και ενοχλητικές φράσεις που ακούμε στο τέλος κάθε καλοκαιριού
Woman zipping her mouth shut - keeping quiet concept
triocean via Getty Images
Woman zipping her mouth shut - keeping quiet concept

Όπως κάθε χρόνο, ήρθε το τέλος του καλοκαιριού. Όχι, το τέλος του κόσμου. Είναι κάτι που συνέβαινε πάντα και, πιστέψτε με, θα συνεχίσει να συμβαίνει. Μαζί με το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου συμβαίνουν επίσης διάφορα ενοχλητικά πράγματα, όπως είναι η επιστροφή στο γραφείο, ο καιρός που αρχίζει να χαλάει, οι υποχρεώσεις που έρχονται πάλι στο προσκήνιο και, φυσικά, οι παρακάτω εκνευριστικές φράσεις.

Είναι οι φράσεις που χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε γραφικός που ίσως δεν αγαπάει το καλοκαίρι ή δεν έκανε διακοπές και θέλει να εκνευρίσει όλους τους υπόλοιπους. Το να μην αγαπάει κάποιος το καλοκαίρι το σέβομαι απόλυτα, είναι δικαίωμα του καθενός. Το να μην κατάφερε κάποιος να πάει διακοπές για οικονομικούς ή άλλους λόγους, το κατανοώ πλήρως, άλλωστε έχει συμβεί σε όλους μας. Να θέλει κάποιος όμως να σου τονίσει ότι το καλοκαίρι τελείωσε έτσι επειδή θέλει να σε εκνευρίσει, εκεί τραβάω την γραμμή!

Ακολουθούν 9 άκρως εκνευριστικές και κλισέ φράσεις που ακούμε στο τέλος του καλοκαιριού, αλλά θα θέλαμε πολύ να σταματήσετε να λέτε (αν τις λέτε).

«Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»

Την φράση αυτή την λέει συνήθως κάποιος θείος και συνοδεύεται από περιπαικτικό γελάκι του τύπου «θέλω να σου κάνω καζούρα».

«Και τώρα τα κεφάλια μέσα»

Αντίστοιχα με την πρώτη φράση, συνηθίζεται να λέγεται σε μαθητές Γυμνασίου, αλλά κυρίως Λυκείου, που ετοιμάζονται για Πανελλήνιες και πρόκειται να αρχίσουν φροντιστήριο. Συνήθως το λένε γονείς που πιστεύουν ότι τα παιδιά τους έκαναν πολλές διακοπές και έφτασε η στιγμή να στρωθούν στο διάβασμα.

«Να ευχηθώ “καλό φθινόπωρο”;»

Δεν του αρέσει καθόλου το καλοκαίρι, ίσως και καμία άλλη εποχή του χρόνου. Σίγουρα δεν του αρέσει ούτε το φθινόπωρο, αλλά θέλει να ξέρουμε όλοι ότι το το καλοκαίρι τελείωσε.

«Καλό χειμώνα»

Είναι ο ακόμα πιο υπερβολικός. Ο άνθρωπος για τον οποίο οι εποχές του χρόνου είναι δύο. Το καλοκαίρι και ο χειμώνας. Όχι επειδή είναι ακτιβιστής που μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής, απλά είναι άνθρωπος που του αρέσουν τα απλά πράγματα. Ένα, δύο. Άσπρο, μαύρο.

«Ακόμα 365 μέρες μέχρι το καλοκαίρι»

Είναι αυτός ο άνθρωπος που τα βλέπει όλα μαύρα. Που έρχεται η καλοκαιρινή μπόρα και εκείνος βγάζει τα μάλλινα. Που δεν τρώει παγωτό το χειμώνα γιατί φοβάται μην τον πιάσει ο λαιμός του. Που

«Μόνο 110 μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα»

Είναι ο λίγο πιο επετειακός. Μάλλον ψάχνει κάτι για να περιμένει στο μέλλον για να μην τον ενοχλήσει το τέλος του καλοκαιριού, αλλά από την άλλη θέλει να επισημάνει το γεγονός ότι το επόμενο highlight της σεζόν αργεί. Παίρνει έξτρα πόντους επειδή κάνει τον κόπο να υπολογίσει τις ημέρες που απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Wake me up when September ends.»

Δεν είναι ότι τόσο ότι το λέει, όσο ότι το γράφει στο Facebook και το συνοδεύει με το ομώνυμο τραγούδι. Αν οι Green Day ήξεραν πόσο επί ματαίω θα χρησιμοποιούσε ο κόσμος το τραγούδι τους, θα είχαν κάψει τις παρτιτούρες.

«Έλα να μαζευόμαστε σιγά-σιγά»

Θέλει να γυρίσουμε όλοι πίσω, επειδή γύρισε εκείνος. Τουλάχιστον είναι ειλικρινής!

«Βλέπω γυρίσατε όλοι αν κρίνω από την κίνηση»

Είναι ο άνθρωπος που χαίρεται που ο κόσμος δεν κάνει πλέον διακοπές, αλλά πάλι θα βρει κάτι αρνητικό να πει. Σαν να κερδίζεις το λαχείο και να γκρινιάζεις για τους φόρους που θα πληρώσεις, ένα πράγμα.