Σκίμπε και παίκτες τα έδωσαν όλα, αλλά έφυγαν με ήττα

Σκίμπε και παίκτες τα έδωσαν όλα, αλλά έφυγαν με ήττα
EUROKINISSI

Η πολύ μαχητική Εθνική πάλεψε γενναία αλλά ηττήθηκε από το Βέλγιο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με 2-1 και υποχώρησε στην 3η θέση του ομίλου της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξαρτάται από τα αποτελέσματα της Βοσνίας στα δύο τελευταία ματς.

Κρίμα. Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει το παιχνίδι. Ο Μίχαελ Σκίμπε σχεδίασε άριστα την Εθνική που μπλόκαρε τα ατού των Βέλγων και μάλιστα έχασε πολλές ευκαιρίες. Δυστυχώς ένα ξερό σουτ και ο... ενθουσιασμός μας στέρησαν έστω τον ένα βαθμό.

Ο Σταφυλίδης στο 18ο λεπτό έστειλε... μήνυμα νίκης, όμως ο Κουρτουά άγγιξε ελάχιστα τη μπάλα, που στη συνέχεια βρήκε στο αριστερό δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα ο Μανιάτης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Φερτόνχεν παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ! Το ημίχρονο έκλεισε με τον τερματοφύλακα των Βέλγων να παίρνει τη μπουκιά μέσα από το στόμα του Κώστα Φορτούνη.

ΤΕΤΡΑΛΕΠΤΟ ΦΩΤΙΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα έγιναν μέσα σε τέσσερα λεπτά. Η Ελλάδα συνέχισε να είναι εξαιρετική, Φορτούνης και Τζιόλης σπατάλησαν κάποιες καλές στιγμές, όμως ο Φερτόνχεν έκανε το 0-1 με ξερό σουτ στην αριστερή γωνία του Καρνέζη, που σίγουρα θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.

Η Εθνική απάντησε άμεσα! Ο Τζαβέλλας έβγαλε ξυραφένια σέντρα από τα αριστερά και ο Κάρλος Ζέκα με απευθείας πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1. Δυστυχώς ο ενθουσιασμός είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε τη συγκέντρωση μας και ο Λουκακού αφύλαχτος έκανε το τελικό 1-2 για το Βέλγιο με το κεφάλι.

Σπουδαίο παιχνίδι από σχεδόν όλους τους παίκτες μας που δεν άξιζαν την ήττα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης, Μανιάτης, Τζιόλης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης.

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Φερτόνχεν, Φελαϊνί, Ντεμπελέ (Αζάρ 74'), Μενιέ, Καράσκο, Μέρτενς, Ντε Μπράινε, Λουκακού.

Σκόρερ: Φερτόνχεν (0-1, 70'), Ζέκα (1-1, 73'), Λουκακού (1-2, 74').

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή