Burning Man: Φωτογραφίες από το πιο σουρεάλ φεστιβάλ του πλανήτη

Burning Man: Φωτογραφίες από το πιο σουρεάλ φεστιβάλ του πλανήτη
instagram

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δίνουν ραντεβού κάθε χρόνο στο «Burning Man», τη διοργάνωση που τέχνες διαφόρων ειδών συναντιούνται με τον πιο σουρεάλ τρόπο σοτ φεστιβάλ που διεξάγεται στην έρημο της Νεβάδα. Φέτος, έλαβε χώρα στις 29 Αυγούστου, προσελκύοντας περισσότερους από 70.000 κόσμου και το φωτογραφικό υλικό που κυκλοφόρησε στα social media είναι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Αν και πολλοί λένε ότι πρέπει να ζήσετε από κοντά την ατμόσφαιρα του Burning Man για να έχετε πλήρη εικόνα, το γεγονός ότι διαρκεί 9 μέρες, είναι κατασκηνωτικό και φιλοξενεί εξωπραγματικές εγκαταστάσεις Τέχνης, περισσότερα από 130 μουσικά acts και αλλόκοσμα στυλιστικά πρότυπα, είναι μια καλή πρώτη γνώση για το τι σας περιμένει σε αυτό το διεθνές φεστιβάλ.

🚀🎼 #burningman #burningman2017

A post shared by @kuveytopulos on

Το «Burning Man» ξεκίνησε την πορεία του το 1986 και έκτοτε κάθε χρόνο γιορτάζει έννοιες όπως η αυτο-έκφραση, η αστική ευθύνη και η Τέχνη στο σύνολό της, ενώ βασίζεται σε 10 βασικές αρχές που συνιστούν την κουλτούρα και την ταυτότητα του φεστιβάλ (από την κατηγορηματική αντίληψη ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέρος του Burning Man μέχρι την απαγόρευση των χορηγιών και των διαφημίσεων στο χώρο της διοργάνωσης).

Burning man 2017 )'( - - - - - - - #burningman #burningman2017 #burners

A post shared by Eric Stanchak (@smatch) on

A few of my favorite people...

A post shared by Christian Lamb (@cthelamb) on

Ωστόσο, η συμμετοχή στο φεστιβάλ δεν είναι δωρεάν. Τα φετινά εισιτήρια είχαν τιμή εκκίνησης τα 425 δολάρια το άτομο (!) και οι συμμετέχοντες έπρεπε να φέρουν οι ίδιοι όσα θα χρειάζονταν για τη διαμονή τους εκεί, ακόμα και φαγητό, νερό, κατάλυμα.

Gone burn ✌🏼 #burningman2017 #blackrockcity

A post shared by Raul Aragão (@raul) on

Τα ρούχα είναι προαιρετικά, προτιμώνται τα κοστούμια και οι στολές.

🔥 #BurningMan

A post shared by Carol Chafauzer (@carolchafauzer) on

Και, φυσικά, πάρα πολύ χρώμα.

Τα πάρτι στο Burning Man δε σταματούν καμία ώρα της ημέρας.

DISTRIKT SUNSET || @burningman #burningman 🖤 #distrikt @distriktsf

A post shared by Katherine Rosero Realpe (@rouserosero) on

Βέβαια, τα στατιστικά αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ των ελίτ, καθώς το 2016 για παράδειγμα το 79% των συμμετεχόντων ήταν λευκοί και το εισόδημά τους κατά μέσο όρο ξεπερνούσε τα 94.000 δολάρια, περισσότερο δηλαδή από το διπλάσιο αντίστοιχο μέσο όρο της χώρας.