Mujeres: Η έκθεση ζωγραφικής του Αργεντίνου Marcelo Ricardo Zeballos, έρχεται στην Mamush Gallery

Mujeres: Η έκθεση ζωγραφικής του Αργεντίνου Marcelo Ricardo Zeballos, έρχεται στην Mamush Gallery

Η Mamush Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής “Mujeres” του διεθνούς Αργεντινού εικαστικού και καθηγητή Marcelo Ricardo Zeballos, o οποίος έρχεται στην Αθήνα για την έκθεση.

O Marcelo R. Zeballos γεννήθηκε το 1970 στο Buenos Aires. Έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από σαράντα τέσσερις ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε σημαντικά μουσεία όπως το Eduardo Sivori Museum και το Palais de Glace Museum αλλά και αίθουσες τέχνης, είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης που εξυμνεί μέσα από το έργο του την αγάπη του για τη γυναίκα.

Οι γυναίκες αποτελούν για τον εικαστικό την πηγή έμπνευσής του και έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκθεση “Mujeres” (Γυναίκες), που αποτελείται από μεγάλα πορτραίτα γυναικών και η οποία μετά τη μεγάλη επιτυχία της στο Buenos Aires, έρχεται στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η Διδάκτωρ Ιστορίας της τέχνης και συγγραφέας Ευριδίκη Τρισόν Μιλσανή για τον καλλιτέχνη, "Συνεπαρμένος από τη διαφημιστική φωτογραφία, την κινηματογραφική εικόνα, τα πόστερς, τις γιγαντοαφίσες, ο καλλιτέχνης επικεντρώνεται σε μεγάλα φορμά των οποίων το κύριο θέμα είναι το γυναικείο πρόσωπο. Ζωγραφισμένες με πλακάτα χρώματα σε τόνους συμπληρωματικούς, οι γυναίκες του τραβούν αμέσως το βλέμμα με την ανάλαφρη φρεσκάδα τους. Μία η πολλές μαζί είναι επιλεγμένες για τα ελκυστικά τους χαρακτηριστικά και το μοντέρνο ανέμελο στυλ τους.»

Η Mamush Gallery είναι μια σύγχρονη και δυναμική διεθνής γκαλερί σύγχρονης τέχνης, με έργα καταξιωμένων διεθνών καλλιτεχνών αλλά και με έντονο ενδιαφέρον για παρουσίαση και στήριξη νέων καλλιτεχνών.

Η Gallery διαθέτει μια πλούσια συλλογή με περισσότερα από επτακόσια έργα, των Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Keith Haring, Victor Vasarely, Robert Indiana, Jeff Koons, Pablo Picasso, Alexander Calder, Joan Miro, Ελλήνων διεθνών καλλιτεχνών, όπως Takis, Pavlos, Gaitis, Vassiliki, Chryssa, Antonakos, Brigitte Polemis αλλά και νεότερων όπως Stathis Alexopoulos, Albertin Trichon, Michael Abrams, και Dimitri Likissas.

Ο εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στο Μπενάκειο Εμπορικό Κέντρο στη Κηφισιά αλλά έχει συνεργασία και με άλλες γκαλερί και εκθεσιακούς χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Διάρκεια έκθεσης: 19 Σεπτεμβρίου - 19 Οκτωβρίου 2017

Δημοφιλή