Κοντρέρας: Ο Σαμπράνο μοιάζει στον Πάμπλο Γκαρσία

Κοντρέρας: Ο Σαμπράνο μοιάζει στον Πάμπλο Γκαρσία
eurokinissi

Πολλοί βλέπουν στο πρόσωπο του Κάρλος Σαμπράνο τον νέο Κοντρέρας, αλλά ο Χιλιανός τον παρομοιάζει με τον έτερο Πάμπλο του ΠΑΟΚ. Τι δηλώνει στο Sport24.gr για τον Περουβιανό στόπερ, την επιστροφή του Βιεϊρίνια, αλλά και τον νέο ΠΑΟΚ.

H ατάκα επαναλαμβανόταν από τους οπαδούς του σχεδόν μετά το τέλος κάθε μεταγραφικής περιόδου, από το 2012 μέχρι και το φετινό καλοκαίρι: “Μας λείπει ένας νέος Κοντρέρας”.

Πριν λίγες μέρες ο Ιβάν Σαββίδης έκανε το μπαμ και έφερε στον Δικέφαλο τον Κάρλος Σαμπράνο και αρκετοί μίλησαν για τον αμυντικό που θα διώξει το φάντασμα του Χιλιανού πάνω από την Τούμπα. Κάποιοι, μάλιστα, έσπευσαν να προβλέψουν: “Ο νέος Κοντρέρας”. Είναι, όμως, έτσι;

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Πάμπλο Κοντρέρας και του έθεσε το ερώτημα. Μαζί του ζήτησε να καταθέσει και τη γνώμη του για την επιστροφή Βιεϊρίνια και τον νέο ΠΑΟΚ. Οι απαντήσεις του αξίζουν τον κόπο να διαβαστούν.

-Καλησπέρα, Πάμπλο. Προφανώς πληροφορείσαι τα νέα του ΠΑΟΚ. Μετά από χρόνια, η πρώην ομάδα σου μοιάζει να βρήκε έναν αμυντικό του δικό σου επιπέδου, τον Κάρλος Σαμπράνο. Φαντάζομαι τον έχεις παρακολουθήσει αρκετά.

"Φυσικά και γνωρίζω τον Σαμπράνο. Είναι ένας πολύ καλός κεντρικός αμυντικός. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μία πολύ καλή επιλογή, θα βοηθήσει την ομάδα".

Πολλοί μιλούν για τον "νέο Κοντρέρας". Πιστεύει ότι σου μοιάζει;

"Είναι διαφορετικός στο στυλ. Είναι πολύ αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα, δυναμικός, αλλά νομίζω ότι εγώ έκανα περισσότερο παιχνίδι με τη μπάλα στα πόδια (σ.σ. γέλια). Επαναλαμβάνω, όμως, ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης και θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Όσο για το ποιον μοιάζει, θα έλεγαν μάλλον στον Πάμπλο Γκαρσία".

-Το λες λόγω χαρακτήρα;

"Είναι πολύ παθιασμένος κι αυτός όπως ο Πάμπλο, βγάζει το πάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα το καταλάβει κι ο κόσμος...".

-Ο Σαμπράνο δεν πήγε μόνος στον ΠΑΟΚ. Αποκτήθηκαν και άλλοι παίκτες στο φινάλε, όπως ο Βιεϊρίνια.

"Χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι ο Αντελίνο επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό και για τον σύλλογο και για τον ίδιο. Θα έλεγα μία τέλεια εξέλιξη. Ήθελε να επιστρέψει, είναι δεμένος με την ομάδα και την πόλη και λόγω οικογένειας".

-Μπορεί να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ; Στην Γερμανία αγωνιζόταν κυρίως ως δεξί μπακ, στον ΠΑΟΚ είχε ρόλο επιθετικού, κυρίως ακραίου; Εσύ που θα τον χρησιμοποιούσες;

"Ας αρχίσουμε από το πρώτο. Φυσικά και μπορεί να γίνει ηγέτης του ΠΑΟΚ. Έχει πλέον τις εμπειρίες από ένα σπουδαίο πρωτάθλημα, έχει ωριμάσει ως προσωπικότητα, τον αγαπά ο κόσμος. Μπορεί να τον οδηγήσει στη προσπάθεια για τον τίτλο. Πάμε και στο δεύτερο ερώτημα. Για τα ελληνικά δεδομένα, νομίζω θα είναι καλύτερο να αγωνιστεί στην επίθεση. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά".

-Τέλος, πιστεύεις ότι μπορεί αυτός ο ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο;

"Ούτε συζήτηση. Η ομάδα έχει ενισχυθεί πάρα πολύ, πήρε πολύ ικανούς παίκτες που θα την κάνουν πιο δυνατή. Υπάρχουν άνθρωποι ικανοί στον σύλλογο, για παράδειγμα εγώ ξέρω τον Παντελή τον Κωνσταντινίδη καλά, με σκληρή δουλειά και με την στήριξη ενός ισχυρού επιχειρηματία όπως είναι ο Ιβάν Σαββίδης θα τα καταφέρουν".

Ο Πάμπλο Κοντρέρας, στη διάρκεια της συζήτησής μας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει μέσα στον επόμενο μήνα στην Θεσσαλονίκη για να δει από κοντά φίλους γνωστούς, ανθρώπους του ΠΑΟΚ και φυσικά την παλιά ομάδα του εν δράσει.

Πηγή: sport24.gr

Δημοφιλή