Πλήρωσε για να πάει στον Ολυμπιακό ο Προτό!

Πλήρωσε για να πάει στον Ολυμπιακό ο Προτό!
20170827 - Ostend , Belgium / Kv Oostende v Antwerp Fc / 'nSilvio PROTO'nFootball Jupiler Pro League 2017 - 2018 Matchday 5 / 'nPicture by Vincent Van Doornick / Isosport
20170827 - Ostend , Belgium / Kv Oostende v Antwerp Fc / 'nSilvio PROTO'nFootball Jupiler Pro League 2017 - 2018 Matchday 5 / 'nPicture by Vincent Van Doornick / Isosport
MB Media via Getty Images

Ο Σίλβιο Προτό έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού σε μεγάλο βελγικό μέσο, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, για το ποσό που κλήθηκε να πληρώσει για να φύγει, ενώ αναφέρθηκε στην... ασέβεια της Οστάνδης.

Κίνηση της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής ήταν για τον Ολυμπιακό ο Σίλβιο Προτό. Ο 34χρονος Βέλγος τερματοφύλακας παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξης ως "ερυθρόλευκος" στο βελγικό "DH.de" και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του.

Ο Προτό αναφέρθηκε αρχικά στο πώς ήρθε στον Ολυμπιακό λέγοντας: "Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ζιλέ υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Του τηλεφώνησα για να τον συγχαρώ και ήταν σε ένα εστιατόριο με τον μάνατζερ Μότζι Μπαγιάτ. Τότε ο Μότζι πήρε το τηλέφωνο και μου εξήγησε ότι ο Μπέσνικ Χάσι έψαχνε έναν δεύτερο τερματοφύλακα και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε. Μετά με πήρε ο ίδιος ο Χάσι τηλέφωνο. Του είπα ότι δεν θα ήταν εύκολο, αλλά ήμουν καυτός για να έρθω".

Και όντως δεν ήταν, αφού αναγκάστηκε όχι μόνο να πιέσει την Οστάνδη, αλλά να την πληρώσει και ο ίδιος για να τον αφήσει να μετακομίσει στον Πειραία! "Όταν μετακόμισα πέρυσι στην Οστάνδη, ο τότε ατζέντης μου, μου είπε ότι η ομάδα δεν θα σταθεί εμπόδιο αν βρεθεί μια καλή ευκαιρία για μένα.

Και ο Ολυμπιακός φυσικά είναι για έναν παίκτη πλέον στα 34. Έτσι πίστευα ότι η Οστάνδη θα με άφηνε ελεύθερο, αφού ήρθα και ως ελεύθερος από την Άντερλεχτ. Αλλά ζήτησαν 1.500.000 ευρώ για την μεταγραφή. Ο ιδιοκτήτης της Οστάνδης, Μαρκ Κουκ, δεν με άφηνε να φύγω χωρίς χρήματα. Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να πληρώσει αυτό το ποσό και έβαλα τα μισά εγώ, τα υπόλοιπα η ομάδα και ο Μότζι Μπαγιάτ άφησε στην άκρη την προμήθειά του".

Τέλος, τόνισε πως η πρώην ομάδα του δεν τον σεβάστηκε: "Έκανα προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα. Η Οστάνδη δεν με σεβάστηκε. Εγώ τους είπα ότι ήμουν σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και πώς θα έπρεπε να ψάξουν άλλο τερματοφύλακα".

Όπως αναφέρουν οι Βέλγοι στο άρθρο τους, ο Προτό έφτασε αργά το βράδυ της Δευτέρας (4/9) στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", μαζί με τρεις τεράστιες βαλίτσες. Στη συνέχεια πήρε ταξί, το οποίο τον πήγε στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει και ο Γκιγιόμ Ζιλέ.

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή