Έξαλλοι οι Ιταλοί με τους ισχυρισμούς Βρετανών ότι το prosecco χαλάει τα δόντια

Έξαλλοι οι Ιταλοί με τους ισχυρισμούς Βρετανών ότι το prosecco χαλάει τα δόντια
Two glasses of champagne with the Tower of Pisa in the background
Riuma72 via Getty Images
Two glasses of champagne with the Tower of Pisa in the background

Οι σχέσεις Ιταλίας και Βρετανίας δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο και ο λόγος είναι το prosecco. Συγκεκριμένα, οι ισχυρισμοί Βρετανών επιστημόνων που αναφέρουν ότι το prosecco κάνει κακό στα δόντια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Travel + Leisure, Ιταλοί πολιτικοί έχουν ήδη πάρει θέση και έχουν χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς των Βρετανών ως «fake news» στο Twitter, με έναν Ιταλό πολιτικό, τον Luca Zaia, να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η μόνη επίπτωση που μπορεί να έχει το prosecco πάνω μας είναι να μας κάνει να χαμογελάσουμε.

Να σημειωθεί ότι τα σταφύλια για τον συγκεκριμένο αφρώδη οίνο, καλλιεργούνται κυρίως στην περιοχή όπου κατάγεται ο Luca Zaia.

Ο εκνευρισμός των Ιταλών απευθύνεται κυρίως σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Guardian και έχει τίτλο «Σώστε τα δόντια σας και 6 ακόμα λόγοι για να σταματήσετε το prosecco» (Save your teeth – and six other reasons to give up prosecco), όπου αναφέρεται ότι ο συνδυασμός της ζάχαρης με το ανθρακικό έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε όσους το καταναλώνουν συστηματικά.

Στους ισχυρισμούς αυτούς απάντησε Ιταλός οδοντίατρος, ο οποίος ανέφερε ότι το prosecco έχεις τις ίδιες επιπτώσεις με τα αναψυκτικά και είναι επικίνδυνο μόνο για εκείνους που δεν ακολουθούν τη σωστή στοματική υγιεινή.