Οι λόγοι που ο γάμος της πριγκίπισσας Mako δεν θα είναι βασιλικός. Ο γαμπρός δεν είναι πρίγκιπας

Γιατί η πριγκίπισσα Mako χάνει τον τίτλο της μετά την απόφασή της να παντρευτεί έναν κοινό θνητό
SHIZUO KAMBAYASHI/AFP/Getty Images
SHIZUO KAMBAYASHI/AFP/Getty Images
SHIZUO KAMBAYASHI via Getty Images

Η εικοσιπεντάχρονη πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Mako ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες τον αρραβώνα της με τον εικοσιπεντάχρονο Kei Komuro, ο οποίος δεν ανήκει σε βασιλική οικογένεια και εργάζεται ως υπάλληλος σε νομική εταιρία, σύμφωνα με την Guardian.

Γιατί παντρεύεται κάποιον που δεν είναι πρίγκιπας και πώς θα είναι ο γάμος τους;

Ο γάμος τους δεν θα θυμίζει τόσο έναν βασιλικό, καθώς ο Komuro είναι ένας «κοινός θνητός» και όταν τον παντρευτεί η Mako, αυτομάτως θα γίνει και αυτή. Σύμφωνα με νόμο της Ιαπωνίας, οι γυναίκες των βασιλικών οικογενειών, χάνουν τον τίτλο τους όταν παντρεύονται, ενώ οι άνδρες όχι. Πρόκειται για μια αρχαία παράδοση των Ιαπώνων.

Ο νόμος είναι άδικος και καθόλου πρακτικός, από τη στιγμή που η αυτοκρατορία της Ιαπωνίας “συρρικνώνεται” σταδιακά καθώς περνούν τα χρόνια, ενώ τα βασιλικά καθήκοντα της πριγκίπισσας μοιράζονται στα εναπομείναντα μέλη της οικογένειας.

Η Mako δεν έχει άλλη επιλογή παρά να δεχθεί το γεγονός ότι θα χάσει τον τίτλο της, αλλά δεν υπάρχουν άνδρες στον οικογενειακό της τίτλο που θα μπορούσε να παντρευτεί. “Ενώ έχω βοηθήσει τον αυτοκράτορα στα βασιλικά του καθήκοντα και εκπλήρωσα τα δικά μου ως πριγκίπισσα, λατρεύω τη ζωή μου όπως είναι τώρα”, δήλωσε πρόσφατα η Mako.

Η ζωή της Mako ταυτίζεται με αυτή μιας γυναίκας στην ηλικία της. Ολοκλήρωσε εννεάμηνο πρόγραμμα Erasmus στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και εργάστηκε ως ερευνήτρια σε μουσείο στο Τόκιο. Αυτή τη χρονική περίοδο σπουδάζει για το διδακτορικό της δίπλωμα.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή