Δανός εφευρέτης κατηγορείται για τον θάνατο της δημοσιογράφου Kim Wall

Ο Δανός εφευρέτης δηλώνει αθώος: Σκοτώθηκε γιατί έπεσε επάνω της μία καταπακτή 70 κιλών
TT NEWS AGENCY/ Tom Wall Handout via REUTERS
TT NEWS AGENCY/ Tom Wall Handout via REUTERS
TT NEWS AGENCY via REUTERS

Ένας Δανός εφευρέτης αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον θάνατο της Σουηδής δημοσιογράφου Kim Wall, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα να επιπλέει στο νερό στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο 46χρονος Peter Madsen που αρνείται ότι δολοφόνησε την Wall, είπε σε προδικαστική ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Δανίας την Τρίτη ότι η δημοσιογράφος που είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιό του για μια συνέντευξη, πέθανε όταν έπεσε πάνω της μια καταπακτή 70 κιλών.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε ανέβει στο υποβρύχιο πριν την Wall και κρατούσε ανοιχτή την πόρτα, αλλά παραπάτησε με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει στο κεφάλι. Εκείνη την ώρα άκουσε έναν μεγάλο θόρυβο, ενώ η δημοσιογράφος έπεφτε στο πάτωμα, γεμάτη αίματα από το σπασμένο της κρανίο.

«Ήταν ένα φριχτό ατύχημα, μια καταστροφή, κανένας γιατρός δεν θα μπορούσε να τη θεραπεύσει», είπε ο Madsen στο δικαστήριο. “Η Kim ήταν σοβαρά τραυματισμένη. Υπήρχε μια λίμνη από αίμα, στο σημείο που έπεσε. Ακούμπησα τον λαιμό της, αλλά δεν είχε παλμό”.

Μετά την ακρόαση και τα επιχειρήματα και των δικηγόρων, η δικαστής Anette Burko διέταξε ο Madsen να κρατηθεί για τέσσερις ακόμα εβδομάδες. “Θεωρώ ότι δικαιολογημένα υπάρχει η υποψία ότι ο κρατούμενος είναι υπεύθυνος για δολοφονία”, είπε η Burko.

Στο δικαστήριο ακούστηκαν δηλώσεις για το ενδιαφέρον του Madsen προς τη βίαιη πορνογραφία και το σαδομαζοχιστικό σεξ, μαζί με ισχυρισμούς ότι είχε σεξουαλική σχέση με πολλές γυναίκες, μέσα στο υποβρύχιο.

Ο Madsen αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας μετά τον θάνατο της Wall. Είπε ότι ήθελε να τη θάψει στη θάλασσα, να τοποθετήσει ένα μεταλλικό βαρίδιο γύρω από τη μέση της ώστε το σώμα της να βυθιστεί και μετά σχεδίαζε να βουλιάξει το υποβρύχιό του.

«Πάνω στον πανικό μου, πίστεψα ότι ήταν η καλύτερη απόφαση που μπορούσα να πάρω», είπε ο Madsen.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή