Κατάληψη στην «Αυγή»: Επεισόδιο αστυνομικών με αναρχικούς από... λάθος

Κατάληψη στην «Αυγή»: Επεισόδιο αστυνομικών με αναρχικούς από... λάθος
Menelaos Myrillas / SOOC

Αντιμέτωποι με άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ ήρθαν από… λάθος τα περίπου 10 άτομα που πραγματοποίησαν κατάληψη το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή».

Η διεύθυνση της εφημερίδας ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν επιθυμεί παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη. Έτσι, από το επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ δόθηκαν εντολές προς τις αρμόδιες αστυνομικές δυνάμεις να μην πλησιάσουν στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας, ενώ και οι αστυνομικοί που πρόλαβαν να φτάσουν εκεί πριν δοθούν οι εντολές αυτές απομακρύνθηκαν. Κάποιες από τις αστυνομικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν «για παν ενδεχόμενο» στην πλατεία Ομονοίας, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση επέμβασης.

Ωστόσο, άνδρες της ΟΠΚΕ που περιπολούσαν έξω από τα γραφεία της «Αυγής», χωρίς να γνωρίζουν για την κατάληψη, αντιλήφθηκαν τους νεαρούς και επιχείρησαν να τους ελέγξουν πιστεύοντας ότι μπορεί να πρόκειται για διακινητές ναρκωτικών. Έτσι, δημιουργήθηκε επεισόδιο στην είσοδο της εφημερίδας, γεγονός που δημιούργησε σύγχυση, καθώς η διεύθυνση της εφημερίδας δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί υπάρχει αστυνομική παρουσία εκεί χωρίς κανείς να το ζητήσει.

Τελικά η «παρεξήγηση» λύθηκε και το επεισόδιο έληξε με τους αναρχικούς να αναφέρουν στο διαδίκτυο ότι ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε όπλο. Η Αστυνομία από την πλευρά της δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό.

Οι καταληψίες, αλληλέγγυοι στον Παναγιώτη Ζ., παρέμειναν στην εφημερίδα για περίπου μιάμιση ώρα και αποχώρησαν ειρηνικά.

Δημοφιλή