Απο τον προθάλαμο στο... ψυγείο. Το μητρώο στελεχών και ο... Τραγάκης

Απο τον προθάλαμο στο... ψυγείο. Το μητρώο στελεχών και ο... Τραγάκης
Alexandros Michailidis / SOOC

Ήταν τον περασμένο Μάιο όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια συνάντηση γνωριμίας με τους πολίτες που είχαν κάνει αίτηση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών του κόμματος τους έλεγε με νόημα ότι θα προχωράνε οι καλύτεροι ανάλογα με τη δουλειά και τις ικανότητές τους, με αξιοκρατία και αξιολόγηση παντού.

Επρόκειτο για το πρώτο ουσιαστικό δείγμα προθέσεων του Προέδρου της ΝΔ για το πως θα πορευτεί στο μέλλον αναφορικά με την στελέχωση όχι μόνο του κομματικού μηχανισμού, αλλά και την διαμόρφωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων.

Μήνες πριν, όταν οι δημοσκοπήσεις είχαν αρχίσει να καταγράφουν ένα παγιωμένο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, άρχισαν και οι πρώτες εκδηλώσεις «ενθουσιασμού» από στελέχη όλων των βαθμίδων, που είτε έβλεπαν το πολιτικό τους μέλλον στην γαλάζια επετηρίδα να προδιαγράφεται ευοίωνο, είτε έσπευδαν να αυτοανακηρυχθούν μελλοντικοί βουλευτές ή ακόμα και υπουργοί σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ήταν την ίδια περίοδο, όπου το γραφείο του Πρόεδρου της ΝΔ γινόταν περίπου ένα απέραντο γραφείο παραπόνων από νυν και πρώην πολιτευτές, με αλληλοκαρφώματα και δηλώσεις πλήρους αφοσίωσης στην ηγεσία του κόμματος, που στόχο είχαν μια ευνοϊκή μεταχείριση όταν έρθει η ώρα της επιλογής των προσώπων.

Την ίδια ώρα έτρεχε το προσωπικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη να δημιουργήσει από το μηδέν μια νέα “φουρνιά” στελεχών που είτε δεν είχαν καμία εμπλοκή με την πολιτική είτε δεν είχαν τις ευκαιρίες που περίμεναν.

Παράλληλα όμως, ο «προθάλαμος» στην οδό Πειραιώς άρχισε να γεμίζει ασφυκτικά με επίδοξους βουλευτές την ιδια ώρα που μια σειρά ονομάτων, όπως της Κατερίνας Μάρκου, του Πέτρου Τσατσόπουλου, ακόμα και αυτό του Σάκη Ρουβά, είχαν αρχίσει να γεμίζουν τις σελίδες των εφημερίδων και τα σχετικά ρεπορτάζ.

Σε ανύποπτη στιγμή, μια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της ΝΔ επιχειρούσε να βάλει τάξη στο «άναρχο» τοπίο των απανταχού υποψηφιοτήτων, καλώντας τους πολιτευτές να μην ανακοινώνουν στις περιοχές τους ότι θα είναι υποψήφιοι, χωρίς προηγουμένως να έχει ανάψει το «πράσινο» φως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το τελευταίο «κρούσμα» με την ανακοίνωση Τραγάκη και την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει φρένο στα σχέδια του παλαιότερου γαλάζιου βουλευτή στον Πειραιά, που ανακήρυξε διάδοχό του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο τον γιο του, ήταν όπως φάνηκε, η ελάχιστη κίνηση του Προέδρου της ΝΔ, προκειμένου να βάλει οριστικό τέλος στην ονοματολογία και τις εκδηλώσεις πολιτικής αλαζονείας που ξεπερνούν τις λεπτές κόκκινες γραμμές.

Δημοφιλή