Αυτά τα 5 φυτά εσωτερικού χώρου θα σας κάνουν να νιώσετε αμέσως καλύτερα

Αυτά τα 5 φυτά εσωτερικού χώρου θα σας κάνουν να νιώσετε αμέσως καλύτερα
Houseplants, books, pile of journals and watering can arranged on the wooden shelf
InaTs via Getty Images
Houseplants, books, pile of journals and watering can arranged on the wooden shelf

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι τα λουλούδια και τα φυτά ομορφαίνουν τον χώρο και μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Η ιστοσελίδα Pure Wow, όμως, το πάει λίγο παραπέρα και παρουσιάζει 5 φυτά εσωτερικού χώρου που δεν βοηθούν μόνο οπτικά, αλλά έχουν ιδιότητες που μπορούν να ηρεμήσουν, να μας χαλαρώσουν και να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.

Λεβάντα

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η λεβάντα χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει τα νεύρα, να ανακουφίσει από πονοκεφάλους και να βοηθήσει στην κατάθλιψη. Το άρωμά του χρησιμοποιείται συχνά στην αρωματοθεραπεία. Έρευνα του 2009διαπίστωσε ότι η μυρωδιά της λεβάντας ρίχνει τους παλμούς της καρδιάς και ηρεμεί.

Αλόη

Είναι γνωστή και ως «το φυτό της αθανασίας». Οι Αιγύπτιοι, μάλιστα, την κρεμούσαν έξω από τα σπίτια τους για να κρατήσουν μακριά τα κακά πνεύματα. Από ολιστικής πλευράς θεωρείται ότι φέρνει θετική ενέργεια στο σπίτι. Επιστημονικά, όμως, καθαρίζει τον αέρα και απελευθερώνει οξυγόνο το βράδυ, βοηθώντας στον ύπνο.

Αγγλικός κισσός

Πρόκειται για το καλύτερο σύστημα καθαρισμού αέρα και είναι πολύ εύκολο να το διατηρήσετε ζωντανό, αφού δεν χρειάζεται ούτε πολύ νερό, ούτε πολύ αέρα.

Βασιλικός

Πέρα από τη μυρωδιά, το αρωματικό αυτό φυτό εκκρίνει λιναλόλη, η οποία χρησιμοποιείται συχνά και στην αρωματοθεραπεία και έχει διαπιστωθεί ότι βοηθάει στη μείωση του άγχους.

Σπαθίφυλλο (Peace Lilly)

Είναι και όμορφο και ευεργετικό, αφού λειτουργεί και ως καθαριστής του αέρα μέσα στο σπίτι.