Η έκπληξη Ουζουνίδη με τη θέση του Μουνιέ

Η έκπληξη Ουζουνίδη με τη θέση του Μουνιέ
EUROKINISSI
EUROKINISSI
evrokinnisi

Αρκετά και... ενδιαφέροντα είχε η προπόνηση του Παναθηναϊκού στο "Γ. Καλαφάτης", με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να έχει για πρώτη φορά μαζί όλο (μα όλο) το γκρουπ, καθώς ενσωματώθηκε και ο Γιακούμπα Σιλά, ο μοναδικός από τους νεοαποκτηθέντες που δεν είχε μπει στο πρόγραμμα.

Ο μεσοαμυντικός από το Μάλι έκανε πρόγραμμα αποθεραπείας και γυμναστήριο και στην προπόνηση του Σαββάτου (9/9, 3 μ.μ.) ο Έλληνας προπονητής θ' αποφασίσει οριστικά, αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή που θα "πετάξει" λίγο αργότερα για την Κέρκυρα, εν όψει του κυριακάτικου (10/9, 8.30 μ.μ.) αγώνα με τους "Φαίακες".

Η βασική "είδηση" της προπόνησης ωστόσο, είχε να κάνει με τις δοκιμές του Ουζουνίδη, τόσο στις ασκήσεις επιθετικής τακτικής και στο "χτίσιμο" της επίθεσης στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ενώ όλοι περίμεναν πως η κύρια "εκκρεμότητα" θ' αφορούσε το αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και το ποιος εκ των Λουντ ή Μουνιέ θα έπαιρνε το "χρίσμα" του βασικού, ο 48χρονος τεχνικός έκανε την... έκπληξη. Βάζοντας ΚΑΙ Λουντ ΚΑΙ Μουνιέ, τον μεν Φινλανδό στο αριστερό άκρο και τον δε Γάλλο στο δεξί, με τον Καμπέσας να ξεκινάει με τους "αναπληρωματικούς" και να μπαίνει στο "βασικό" σχήμα, στο τελευταίο δεκάλεπτο των ασκήσεων.

Η εν λόγω επιλογή είναι ενδεικτική των σκέψεων του Ουζουνίδη για τον αγώνα με τους "Φαίακες", ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε και την προπόνηση του Σαββάτου, για να δούμε στο που θα καταλήξει. Στην παρούσα φάση πάντως, το συγκεκριμένο σχήμα, με τους Κουρμπέλη και Χίλιεμαρκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο.

Από εκεί και πέρα, τα κουκιά είναι λίγο πολύ μετρημένα, για τους "πράσινους". Στην άμυνα, ελλείψει του Μολέδο, ο Κολοβέτσιος θα είναι ο παρτενέρ του Κουτρουμπή, ενώ στα δύο άκρα θ' αρχίσουν τα σουηδικά...turbo, ο Ματίας Γιόχανσον δεξιά και ο Νίκλας Χουλτ αριστερά. Στη δε επίθεση, με βάση τα όσα έδειξε ο Ουζουνίδης και στην προπόνηση της Παρασκευής (10/9), το "δίδυμο" Λουτσιάνο-Τσάβες δεν... σπάει με τίποτα.

Ο Μολέδο πήρε μέρος στο πρώτο σκέλος του προγράμματος (ασκήσεις κατοχής της μπάλας) και μετά έκανε ατομικό. Είναι πάντως σε διαδικασία επιστροφής και όλα δείχνουν πως θα είναι διαθέσιμος για τον επόμενο αγώνα των "πράσινων" στη Superleague, τη μεθεπόμενη Κυριακή με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Ατομικά προπονήθηκαν ακόμη και οι Βιγιαφάνιες και Κουλιμπαλί. Ο πρώτος πάει από το καλό στο καλύτερο και ήδη το οστικό οίδημα στον αστράγαλό του έχει υποχωρήσει πολύ. Στις 22 του μηνός θα κάνει ακόμη μία μαγνητική κι εφόσον είναι "καθαρή", θα μπει αμέσως στο 100% των προπονήσεων της υπόλοιπης ομάδας.

Πηγή: Contra

Δημοφιλή