Η Brigitte Macron στην Αθήνα: 24 ώρες, 3 εμφανίσεις, 1 γυναίκα που αλλάζει το στυλ της Πρώτης Κυρίας

Η Brigitte Macron στην Αθήνα: 24 ώρες, 3 εμφανίσεις, 1 γυναίκα που αλλάζει το στυλ της Πρώτης Κυρίας

Πριν από λίγες ημέρες η Brigitte Macron, πρωταγωνίστησε στο εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου του γαλλικού Elle, στο οποίο, μέσα σε ένα εκτενές αφιέρωμα δέκα σελίδων, μίλησε για τη νέα της ζωή ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, τη σχέση της με τον σύζυγό της, Emmanuel Macron, και τα διάφορα σχόλια που έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τα 25 χρόνια που τους χωρίζουν και, κυρίως, μίλησε για το προσωπικό της στυλ και την αγάπη της για τη μόδα, η οποία την έχει αναδείξει στο νέο fashion icon της Γαλλίας.

Χτες, Πέμπτη 7/9, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας και η σύζυγός του έκαναν την πρώτη τους επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, και για τις επόμενες 24 ώρες είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά το απαράμιλλο στυλ της Brigitte Macron μέσα από τρία διαφορετικά look, τα οποία απέδειξαν και με το παραπάνω γιατί η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έχει προκαλέσει τόσο θόρυβο στον κόσμο της μόδας.

Αβίαστο, φρέσκο, λιτό αλλά πάντα προσεγμένο, minimal αλλά ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο, είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που μπορούν να περιγράψουν το στυλ της κ. Macron, η οποία στα 64 της ξέρει πώς να διατηρεί μια νεανική εικόνα (ξανθές μπούκλες που πέφτουν ανέμελα στους ώμους, η τολμηρή επιλογή ενός κατακόκκινου φορέματος για βραδινή εμφάνιση) χωρίς να αποχωρίζεται τις κλασικές και διαχρονικές αξίες (cigarette παντελόνια, ασπρόμαυροι χρωματικοί συνδυασμοί ή απόλυτη μονοχρωμία, φορέματα λίγο πάνω από το γόνατο με αυστηρές γραμμές).

Η Brigitte Macron επιβεβαίωσε εις τριπλούν τη δηλωμένη «αδυναμία» της στον Louis Vuitton, καθώς και οι τρεις εμφανίσεις της έφεραν την υπογραφή του μεγάλου οίκου μόδας. Τα χέρια της είχαν επίσης την τιμητική τους, καθώς η κ. Macron επέλεξε για άλλη μια φορά αμάνικες μπλούζες και φορέματα για να δώσει έμφαση στα λεπτά και καλογυμνασμένα μπράτσα της -μια τακτική που ακολουθεί στις περισσότερες εμφανίσεις της.

Στο προαναφερθέν τεύχος του Elle, η κ. Macron είχε δηλώσει σχετικά με τη σχέση της με τη μόδα: «Έδινα πάντα μεγάλη προσοχή στον τρόπο που παρουσιάζω τον εαυτό μου, απλά ρωτήστε τα παιδιά μου ή τους μαθητές μου!. Δεν θα φύγω ποτέ από το σπίτι πριν διαλέξω προσεκτικά ένα outfit και φτιάξω τα μαλλιά μου -το αποτέλεσμα μπορεί να είναι διαφορετικό κάθε φορά, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς».

Επίσης, σχετικά με τον νέο της τίτλο ως «fashion icon» και το γεγονός πως όλα τα μέσα ασχολούνται καθημερινά με τις στυλιστικές της επιλογές, η Brigitte Macron έδωσε μια άκρως εύγλωττη απάντηση στο Elle France: «Γιατί όχι, αν ωφελήσει με κάποιον τρόπο τη γαλλική βιομηχανία μόδας. Ασχολούμαι πολύ με τη μόδα και ο κόσμος έχει αυτή τη φαντασίωση γύρω από την ιδέα της Γαλλίδας γυναίκας».

Για μια πιο επαγγελματική ματιά πάνω στο θέμα, ζητήσαμε από τον fashion & style editor Γιώργο Χατζόπουλο (InStyle, People) να σχολιάσει κάθε μία από τις τρεις εμφανίσεις που έκανε η Brigitte Macron κατά τη διήμερη επίσκεψή της στην Ελλάδα:

«Η Brigitte Macron έκανε τρεις εμφανίσεις που, αν παρατηρήσει κανείς, ήταν στα χρώματα της Γαλλίας. Πρώτα το λευκό look, μετά το κόκκινο και έκλεισε με ένα μπλε.

Η πρώτη εμφάνιση που επέλεξε άμα τη αφίξει της, ήταν ένα casual parisienne look όπου συνδύασε skinny jeans με ένα frilled top. Πρόκειται για ένα look που ενδεχομένως δεν παραπέμπει σε κλασική επίσημη εμφάνιση Πρώτης Κυρίας, αλλά ήταν σίγουρα ανεπιτήδευτα κομψή και πιστή στο στυλ της, το οποίο είναι κατεξοχήν γαλλικό.

Για τη βραδινή της εμφάνιση στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, προτίμησε να καλύψει τα χέρια της με την μίνι κάπα του φορέματος, επιλέγοντας ξανά ένα ρούχο σε απλές γραμμές. Με τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που πρόσθεσε κατάφερε να κλέψει τα βλέμματα, αποδεικνύοντας πως το black tie look έχει αλλάξει και δεν συνδέεται απαραίτητα με μακριά φορέματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η Μπέτυ Μπαζιάνα και η Μαρέβα Μητσοτάκη, που έκαναν αρκετά cool εμφανίσεις με casual στοιχεία.

Το τρίτο look που επέλεξε η Brigitte Macron κατά την περιήγησή της στην Αρχαία Αγορά, ήταν το πιο basic απ' όλα, επιλέγοντας ένα mini φόρεμα από αυτά που συστηματικά φορά και αγαπά.

Ίσως δεν ήταν η ιδανική επιλογή για ένα επίσημο ταξίδι συζύγου αρχηγού κράτους, είναι όμως πιστό στις ούτως ή άλλως ιδιαίτερες και ξεχωριστές ενδυματολογικές επιλογές της, ως μια Πρώτη Κυρία που προσπαθεί να φέρει έναν αέρα ανανέωσης στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, επιστρατεύοντας πιο casual στοιχεία -που ούτως ή άλλως έχουν μπει για τα καλά στα μεγάλα σαλόνια (βλ. Vetements, Balenciaga κλπ).

Άλλωστε μιλάμε για την ίδια γυναίκα που ένα μήνα πριν υποδέχθηκε τη Rihanna στα Ηλύσια Πεδία».

Όσον αφορά πάντως στην διήμερη επίσκεψή της στην Ελλάδα, φαίνεται πως δεν εντυπωσιαστήκαμε μόνο εμείς από τον γαλλικό αέρα της κ. Macron, αλλά και η ίδια από την ομορφιά της χώρας μας. Κατά την επίσκεψή της σήμερα το πρωί στην Αρχαία Αγορά -στην οποία την ξενάγησε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασία Παυλοπούλου- η Brigitte Macron, φορώντας ένα κομψό φόρεμα σε μπλε ρουά απόχρωση, απάντησε στους δημοσιογράφους που τη ρώτησαν τις εντυπώσεις της από το 24ωρό της στην Αθήνα: «Δεν φεύγω! Θα μείνω».