FIRSTS: Το μεγάλο αφιέρωμα του Time στις 46 γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο

FIRSTS: Το μεγάλο αφιέρωμα του Time στις 46 γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο

Το απόγευμα της Πέμπτης, 7/9, το περιοδικό Time αποκάλυψε το νέο του project: τα λεπτομερή προφίλ 46 γυναικών που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στους τομείς της ψυχαγωγίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της επιστήμης και του αθλητισμού και οι οποίες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουν πρωτοπορήσει στο χώρο τους.

Το αφιέρωμα «ΠΡΩΤΕΣ: Οι γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο», όπως ονομάζεται, θα εκδοθεί σε μορφή βιβλίου στις 19 Σεπτεμβρίου από την Liberty Street Books και θα αποτελεί ένα φόρο τιμής στις γυναίκες που ήρθαν πρώτες στον τομέα τους και πέτυχαν ένα σημαντικά ορόσημο -όπως η Hillary Rodham Clinton (η πρώτη γυναίκα που έλαβε την υποψηφιότητα για την προεδρία από ένα μεγάλο κόμμα), η Oprah Winfrey (η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να έχει την αποκλειστική διεύθυνση και παραγωγή του δικού της talk show) και η Serena Williams (η πρώτη τενίστρια που κέρδισε 23 προσωπικούς τίτλους Grand Slam).

Οι γυναίκες που περιλαμβάνονται στο μεγάλο αφιέρωμα του Time, μιλούν για τα εμπόδια που αντιμετώπισαν και τις προκλήσεις που έπρεπε να ξεπεράσουν προκειμένου να επιτύχουν σε τομείς που, παραδοσιακά, κυριαρχούν οι άντρες. Μερικές αναφέρονται στην «ισορροπία» που παλεύουν να διατηρήσουν ως εργαζόμενες μητέρες και πολλές συζητούν για τις εμπειρίες που είχαν σε περιπτώσεις που η εθνικότητά τους, η σεξουαλικότητα και η θρησκεία τους διασταυρωνόταν με τη δουλειά τους. Ο κοινός παρανομαστής όλων, ωστόσο, είναι πως όλες τους έχουν αγωνιστεί σκληρά για να κερδίσουν προσωπική καταξίωση -και βρήκαν το κίνητρο που έψαχναν σε άλλες γυναίκες που είχαν κάνει το ίδιο πριν από αυτές.

Το Time παρουσίασε τα 12 εξώφυλλα που συνοδεύουν την τελευταία του έκδοση, ως προάγγελοι του βιβλίου, τα οποία και μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ava DuVernay

TIME 12 Women