Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και Αναπτυξιακής Τράπεζας της Κίνας

Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και Αναπτυξιακής Τράπεζας της Κίνας
Kostas Tsironis/Bloomberg via Getty Images
Kostas Tsironis/Bloomberg via Getty Images
Bloomberg via Getty Images

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Κίνας (CDB), στην Ελλάδα, Wang Jining και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στο πλαίσιο του συνεδρίου για τις Επενδυτικές Ευκαιρίες στη Ν.Α. Ευρώπη, που συνδιοργάνωσαν ΔΕΗ και ΙΕΝΕ, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ, επισήμανε ότι η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την China Development Bank είναι εξαιρετικά σημαντική για την εταιρεία και τη χώρα γενικότερα.

Τονίζοντας ότι η CDB είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμού του κόσμου, με παρουσία στον παγκόσμιο ιστό και την ΕΕ, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι "η Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, έχει και στρατηγική να χρηματοδοτήσει έργα στην Ελλάδα".

Η ΔΕΗ, όπως πρόσθεσε, με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας "επιδιώκουμε να αποκτήσουμε νέες γραμμές χρηματοδότησης, όσον το δυνατόν πιο φθηνό χρήμα και γενικά συμφέροντες σε όλους, ώστε να χρηματοδοτήσουμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα και τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, τόσο εντός της χώρας, όσο και στις γύρω χώρες".

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επισήμανε ότι η ΔΕΗ επεξεργάζεται ήδη κάποια επενδυτικά σχέδια που "σε μικρό διάστημα θα πάρουν σάρκα και οστά" και απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε "έχουμε μπροστά μας δύο Project που δουλεύουμε και αφού τα ολοκληρώσουμε θα κάνουμε πρόταση στην CDB, πιστεύω ότι εντός επόμενων μηνών θα υπάρξουν νέα".

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή