Τσίπρας: Η Κίνα επενδύει και η Ελλάδα διψάει για επενδύσεις

Τσίπρας: Η Κίνα επενδύει και η Ελλάδα διψάει για επενδύσεις
eurokinissi

Η Κίνα επενδύει και η Ελλάδα διψάει για επενδύσεις, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Κίνας στην 82η ΔΕΘ. Η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ και ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος έχει επισκεφθεί το Πεκίνο, υπογράμμισε την στρατηγική σημασία της απόφασης της Κίνας να επενδύσει στο νέο δρόμο του μεταξιού, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα στη νέα φάση της οικονομικής ανάκαμψης διψάει για επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σημασία της ΔΕΘ για την σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδος με την Κίνα, σε συνέχεια της πολυεπίπεδης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα χαρακτήρισε "σημαντικό σταθμό" στις σχέσεις των δύο χωρών τη φετινή ΔΕΘ.

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του η συμμετοχή της Κίνας να σημάνει την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του επιχειρηματικού κι εμπορικού κόσμου Κίνας και Ελλάδας και την προσδοκία ότι το επόμενο διάστημα, πέρα από την ανάπτυξη των επενδύσεων θα αναπτυχθούν και διμερείς εμπορικές σχέσεις σε πολλούς τομείς και κυρίως στον τουρισμό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Δημοφιλή