Τσίπρας: «Η επόμενη ΔΕΘ θα είναι η πρώτη με την Ελλάδα έξω από την σκληρή επιτροπεία»

Τσίπρας: «Η επόμενη ΔΕΘ θα είναι η πρώτη με την Ελλάδα έξω από την σκληρή επιτροπεία»
eurokinissi

.Η επόμενη ΔΕΘ θα είναι η πρώτη ΔΕΘ με την Ελλάδα έξω από την σκληρή επιτροπεία υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνάντησή του με τους εργαζόμενους και την διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η 82η ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στην Κίνα και ο πρωθυπουργός παρίσταται στα εγκαίνια του περιπτέρου της τιμώμενης χώρας.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο Αλ. Τσίπρας με τη διοίκηση της ΔΕΘ επεσήμανε ότι ο φετινός τίτλος της ΔΕΘ θα μπορούσε να είναι και "αρχίζουμε να οργανώνουμε το μέλλον". Πρόσθεσε ακόμη ο πρωθυπουργός ότι βασικός στόχος είναι η 83η ΔΕΘ (που θα πραγματοποιηθεί το 2018) να είναι η πρώτη που θα εγκαινιάσει έξω από τη σκληρή επιτροπεία. «Σε αυτό το βασικό στόχο θα δουλέψουμε», δεσμεύθηκε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το περίπτερο του ΟΑΣΘ, ενός «αποϊδιωτικοποιημένου» Οργανισμού που αποτελούσε πηγή σκανδάλων και πρότυπο κρατικοδίαιτης ιδιωτικής επιχείρησης. Το στοίχημα της σημερινής κυβέρνησης, είπε ο Αλ. Τσίπρας, δεν είναι απλά η εκκαθάριση του Οργανισμού, αλλά η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών για τον πολίτη, με τον πήχη πολύ ψηλά και όχι σε σχέση με τη προηγούμενη διοίκηση με την οποία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερα.

Επιπλέον, ερωτηθείς για το Μετρό Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: "Είναι η πρώτη φορά που το μετρό δεν είναι ανέκδοτο" σχολίασε γελώντας ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: "Το μόνο που μένει είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα".

Δημοφιλή