Τι κάνουν δυο αναποδογυρισμένες πυραμίδες στην ισπανική εξοχή;

Τι κάνουν δυο αναποδογυρισμένες πυραμίδες στην ισπανική εξοχή;

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική δε γνωρίζει από σύνορα και κανόνες και αυτό γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό στην εποχή μας. Τώρα, η αρχιτεκτονική φίρμα TNA είναι έτοιμη να πάει το θέμα ένα βήμα παρακάτω -για την ακρίβεια, μια τούμπα παρακάτω.

Η ομάδα της TNA θα αναλάβει την πρόκληση της δημιουργίας μιας ριζοσπαστικής κατοικίας χωρίς τον παραμικρό περιορισμό, για λογαριασμό του κατασκευαστή Christian Bourdais και του project Solo Houses. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχιτέκτονες Makoto Takei και Chie Nabeshima, που ηγούνται της σχεδιαστικής ομάδας, οραματίστηκαν μια ανεστραμμένη πυραμίδα από τσιμέντο, βυθισμένη μέσα στους λόφους της εξοχικής Ισπανίας.

Έχοντας ως βασική επιρροή τη δουλειά των Didier Faustino και Johnston Marklee, ο Bourdais σκοπεύει με αυτή την κατοικία να «παντρέψει» τη σύγχρονη, πρωτοπόρα, αιχμηρή αρχιτεκτονική με το αγροτικό τοπίο. Οι αρχιτέκτονες της TNA πήραν την κλασική μορφή της πυραμίδας και την ανέτρεψαν, προκειμένου να δημιουργήσουν μια αίσθηση απώλειας βάρους/μηδενικής βαρύτητας στην ατμόσφαιρα. Τα μεγάλα ανοίγματα στο ψηλότερο κομμάτι του κτίσματος προσφέρουν πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή, ενώ στο εσωτερικό της η κατοικία χωρίζεται σε διαφορετικά επίπεδα, διατηρώντας αφενός την ανοιχτή αίσθηση της πυραμίδας αλλά θέτοντας, ταυτόχρονα, σαφείς ξεχωριστούς χώρους διαβίωσης.

Το κεντρικό κτίσμα συνδέεται με μια ακόμα ανεστραμμένη πυραμίδα -η οποία στα τελικά σχέδια ενσωματώνεται με την κατοικία- που αποτελεί την πισίνα του σπιτιού. Η κατοικία περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και ένα ευρύχωρο σαλόνι, όλα εκ των οποίων έχουν πρόσβαση στην πισίνα.

Το σχέδιο της TNA προβλέπει τη δημιουργία 15 κατοικιών και ενός ξενοδοχείου, στο πλαίσιο του Solo Houses project, με τις δύο εξ αυτών να έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τον Guardian να έχει χαρακτηρίσει το όλο project ως «αρχιτεκτονικά συλλεκτικά αντικείμενα».