Eldorado Gold: Να ξανασκεφτεί η κυβέρνηση τη στάση της. Είμαστε ανοικτοί σε συζήτηση με Τσίπρα και Σταθάκη

Eldorado Gold: Να ξανασκεφτεί η κυβέρνηση τη στάση της. Είμαστε ανοικτοί σε συζήτηση με Τσίπρα και Σταθάκη
Eurokinissi

Να ξανασκεφτεί τη στάση της απέναντι στην καναδική επένδυση, από την οποία επηρεάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της εταιρείας, μετά την ανακοίνωση περί αναστολής των εργασιών της στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του skai.gr, ο κ. Μπερντς σημείωσε πως εάν η εταιρεία δεν λάβει τις αδειοδοτήσεις που δικαιούται μέχρι την 21 Σεπτεμβρίου, σταματά τις επενδύσεις της στη χώρα μας.

Ο κ. Μπερνς τόνισε επίσης πως η εταιρεία δικαιούται σειρά αδειοδοτήσεων τις οποίες «για άγνωστους γραφειοκρατικούς λόγους» δεν έχει λάβει και είναι αδύνατο να συνεχίσει να εκθέτει τα κεφάλαιά της σε ένα σαθρό περιβάλλον. Ακόμη, πρόσθεσε πως από την πλευρά της η Eldorado Gold έχει συμμορφωθεί απολύτως με τις κείμενες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της και υπογράμμισε πως έχει προχωρήσει και σε εργασίες για την προστασία του περιβάλλοντος οι οποίες δεν περιέχονταν στις αρχικές της δεσμεύσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ακόμη, ο κ. Μπερνς σημείωσε πως είναι ανοιχτός σε μία ύστατη συζήτηση τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη προκειμένου να δοθεί μία ικανοποιητική λύση στο όλο ζήτημα. Ο επικεφαλής της Eldorado σημείωσε «καλώ την ελληνική κυβέρνηση να σκεφθεί τους χιλιάδες έλληνες εργαζομένους αλλά και τη χώρα». Ο CEO της εταιρείας σημείωσε επίσης πως έχει αποστείλει επιστολές και προς τον Αλέξη Τσίπρα οι οποίες ουδέποτε απαντήθηκαν.

Δημοφιλή