Η ΔΕΘ του Τσίπρα στο γαλάζιο μικροσκόπιο

Η ΔΕΘ του Τσίπρα στο γαλάζιο μικροσκόπιο
Eurokinissi

Το μεσημέρι της Κυριακής στην οδό Πειραιώς - εκεί που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ - βρήκε όλη την γαλάζια ηγετική ομάδα να βρίσκεται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι και να παρακολουθεί την καθιερωμένη συνέντευξη Tύπου του Πρωθυπουργού.

Προφανώς και τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν σε κάθε απάντηση που έδινε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας, κάποιοι άλλοι σημείωναν τις πιθανές ερωτήσεις που θα τεθούν την επόμενη Κυριακή και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο τέλος όλοι κλήθηκαν να καταθέσουν τη γενική τους εκτίμηση.

Όλοι στάθηκαν όχι σε αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός, αλλά κυρίως, σε αυτά που δεν απάντησε και δεν είπε.

Αν και αναγνωρίζουν ότι στο επίπεδο της δημόσιας εικόνας του φρόντισε επιμελώς να παρουσιάσει ένα προφίλ του συναινετικού Πρωθυπουργού, χωρίς τις κορώνες και τις εξάρσεις της περσινής ΔΕΘ - και της κόντρας του με δημοσιογράφους για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών - τα γαλάζια στελέχη θεωρούν ότι η όλη εμφάνισή του ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια να αντιγράψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να εμφανιστεί - μάταια όπως λένε - ως υπέρμαχος των επενδύσεων και του επιχειρείν, που μέχρι πρόσφατα ξόρκιζε.

«Ήταν περίπου ως μια κυνική ομολογία της ιδεολογικής του ήττας» σχολίασε με νόημα στέλεχος της ΝΔ, για να προσθέσει άλλο στέλεχος ότι «καμία απάντηση δεν έδωσε ο κ.Τσίπρας στα πραγματικά ερωτήματα των Ελλήνων».

Η ανακοίνωση που έβγαινε λίγη ώρα αργότερα από το γραφείο Τύπου της ΝΔ συμπύκνωνε την κεντρική αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη φράση «για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας απέδειξε με το θράσος του ότι είναι αστείο να φοράει το κοστούμι σοβαρού πρωθυπουργού».

Πάνω σε αυτή τη λογική, της συνολικής αποδόμησης του Πρωθυπουργού αναμένεται να κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στη ΔΕΘ, από τη στιγμή που στη ΝΔ θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να παραμείνει στην εξουσία.

Άλλωστε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο πρόεδρος της ΝΔ θα αφιερώσει μεγάλο μέρος για να μιλήσει για όσα προκάλεσε αλλά ξέχασε ο Πρωθυπουργός.

Δημοφιλή